időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Szomorúak a fradisták a sztárok győzelme miatt

Magyar Nemzet
2022.11.10. 15:16 2022.11.18. 14:54
Szomorúak a fradisták a sztárok győzelme miatt

Kijelölte keretét Marokkó szövetségi kapitánya, Walid Regragui. A huszonhat fős névsorban szerepelnek a legnagyobb sztárok, köztük a válogatottságtól egyszer már visszavonult Hakim Zijes, a Ferencváros két játékosa, Samy Mmaee és Ryan Mmaee viszont nem utazhat Katarba.

A fradisták bízhattak abban, hogy a klub akár három játékost is ad a jövő héten kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra, azonban Walid Regragui döntése után kétszeresen is csalódottak lehetnek.

A marokkói szövetségi kapitány ugyanis sem a tízszeres válogatott védő, Samy Mmaee, sem tizenkétszeres válogatott öccse, Ryan Mmaee részére nem küldött meghívót.

Pedig a támadó kulcsszerepet játszott a sikeres kvalifikációban, valamennyi meccsen pályára lépett és négy gólt is szerzett.

Igaz, akkor még Vahid Halilhodzic volt a szövetségi kapitány. A bosnyák szakember azonban hatalmi játszmába keveredett a sztárjátékosokkal, Hakim Zijest (Chelsea) és Nusszair Mazrauit (Bayern München) is kitette a keretből, mire Zijes le is mondta a válogatottságot.

A szövetség közbelépésével azonban a küzdelem a sztárok győzelmével és a kapitány vereségével ért véget: augusztusban menesztették Halilhodzicot, és a helyére a játékosként negyvenötszörös marokkói válogatott Walid Regragui lépett.

Halilhodzic már harmadszor járt hasonlóan pórul: a 2010-es vb-re Elefántcsontpart, a 2018-as seregszemlére Japán válogatottját vezette ki, de a világbajnokságon már egyik alkalommal sem ő ülhetett a kispadon.

Az új kapitány szeptemberben visszahívta Zijest és Mazrauit, előbbi hirtelen elfelejtette a visszavonulását, de a két felkészülési meccsen még ott voltak a Mmaee fivérek is a keretben, igaz, pályára csak Ryan lépett, ő viszont kezdett Paraguay ellen.

A Ferencváros támadója Robert Lewandowski példáját követve még azt is elintézte, hogy a hétvégén már ne kelljen pályára lépnie a magyar bajnokságban, az eltiltást azonban már nem használhatja arra, hogy a vb-re rápihenjen.

A 26 fős marokkói keret legismertebb játékosai Zijes és Mazraui mellett Asraf Hakimi (PSG), Jasszine Bunu és Jusszef En-Nesziri (egyaránt Sevilla). Marokkó a katari vb-n az F csoportban szerepel Belgium, Horvátország és Kanada társaságában.

Borítókép: Samy és Ryan Mmaee is lemarad a futball-vb-ről (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.