Egy karrier dicstelen vége: Piqué elköszönt, majd kiállították

Furcsa forgatókönyv valósult meg az Osasuna és a Barcelona keddi mérkőzésén a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A katalánoktól Robert Lewandowskit és Gerard Piquét is kiállították, pedig utóbbi pályára sem lépett a találkozón, amely egyébként az utolsó volt a karrierjében. A Barca végül a buktatók ellenére is nyerni tudott, 0-1 után 2-1-re fordította meg az eredményt.

Magyar Nemzet
2022. 11. 09. 10:17
Gerard Piqué Barcelona
Gerard Piqué Barcelona Fotó: Josep LAGO Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerard Piqué a múlt héten általános megdöbbenésre bejelentette, hogy az idény közepén, az Almería elleni bajnoki után visszavonul. Érzelmesre sikerült a búcsú, a Camp Nou közönsége annak rendje és módja szerint köszönt el a veterán védőtől.

Ezután következett az újabb csavar az ügyben: Piqué a búcsúmeccsét követően kedden leült a kispadra az Osasuna ellen. És ha már ott ült, nem is maradt csöndben, végül kiállíttatta magát, és nem is lépett pályára karrierje utolsó utáni mérkőzésén. 

A katalánok játékosát több dolog is frusztrálhatta. A Barcelona David és Ruben García összjátéka után már a 6. percben hátrányba került, majd a 31. percben a játékosállománya is megfogyatkozott, miután megkapta a második sárga lapját. Piqué már ekkor elkezdett zúgolódni, de végül csak a szünetben állították ki, amikor az öltözőfolyosón is mondta a magáét Jesús Gil Manzano játékvezetőnek, állítólag „lemadridistázta” őt.

 

Piqué sokadik piros lapjával egy nem túl dicsőséges titulust szerzett magának: Hriszto Sztoicskova mellett ő lett a Barcelona történetének legtöbbször kiállított játékosa, mindkettejüket tizenegy alkalommal küldték idő előtt zuhanyozni. Ha csak a La Ligát vesszük figyelembe, nyolc-nyolc piros lapot kaptak a gránátvörös-kék mezben. Ugyanezt Pep Guardiola is elmondhatja magáról.

Szenzációs rajt a bajnokságban

A Barcelona csapatát mindenesetre nem zavarták meg a közjátékok, Xavi gárdája a korán bekapott gól és a kiállítások ellenére is képes volt a maga javára fordítani az állást. a második félidő elején, Raphinha annak a végén talált be, ezzel 2-1-re nyert a csapatuk. Bár a Bajnokok Ligájában már a csoportkörben búcsúztak,

a La Ligában fennállása egyik legjobb rajtját produkálta a katalán klub: tizennégy mérkőzés alatt 37 pontot gyűjtött össze. Ennél többet csak a 2012/13-as és a 2013/14-es kiírásban sikerült, amikor az idény ezen szakaszában már 40 pontnál tartottak.

La Liga, 14. forduló:
Osasuna–FC Barcelona 1-2 (1-0) 
gólszerzők: D. García (6.), ill. Pedri (48.), Raphinha (85.)
kiállítva: Lewandowski (31., Barcelona), Piqué (45+4., Barcelona – a pályán kívül)

Eddigi eredmények és további program 

Athletic Bilbao–Valladolid 3-0 (1-0)
Elche–Girona 1-2 (1-1)

szerda:
Almería–Getafe 19.00
Sevilla–Real Sociedad 19.00
Espanyol–Villarreal 20.00
Mallorca–Atlético Madrid 21.30

csütörtök:
Rayo Vallecano–Celta Vigo 19.00
Valencia–Betis 20.00
Real Madrid–Cádiz 21.30 

 

Borítókép: Gerard Piqué (Fotó: AFP/JOSEP LAGO)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.