Hajnal Tamás szerint három Fradi-játékos is részt vehet a futball vb-n

Erőltetett menet vár a Ferencváros labdarúgócsapatára. Az NB I címvédője 42 nap alatt 13 tétmérkőzést játszik a novemberben kezdődő katari világbajnokságig. Hajnal Tamás sportigazgató a Fradi előtt álló feladatokról és a zöld-fehérek válogatott játékosairól is nyilatkozott az FTC honlapján.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 14:04
II. LAJOS; MMAEE, Ryan
Monte Carlo, 2022. szeptember 15. A ferencvárosi Ryan Mmaee (b) és Benoit Badiashile, a francia csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában játszott AS Monaco - Ferencváros mérkõzésen a Monte Carlo-i II. Lajos Stadionban 2022. szeptember 15-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki és kupacímvédő Ferencváros labdarúgócsapatában a közelmúltban 12 játékos szerepelt hazája válogatottjában. Többen nagy sikereket éltek meg, ugyanakkor voltak olyanok is, akik nem léptek pályára. Ryan és Samy Mmaee Marokkó, Tunézia válogatottjával részt vehet a közelgő katari világbajnokságon, de addig még heti két meccs vár a Fradira. Egyebek mellett erről is beszélt Hajnal Tamás sportigazgató az FTC honlapján. 

Nagy megtiszteltetés a klubnak és a játékosnak egyaránt, amikor válogatott meghívó érkezik és a labdarúgó a hazáját képviselheti. Szakmai szempontból a nemzetközi porondon tovább tudnak fejlődni, illetve növelni tudják értéküket a címeres mezben lejátszott meccsekkel is és az ott elért sikerekkel, mint például bosnyák játékosaink, akik a következő kiírásban a magyar válogatotthoz hasonlóan a Nemzetek Ligája A divíziójában szerepelhetnek 

– mondta a sportigazgató. – Ugyanakkor nagy terhelésnek vannak kitéve, akik klubjuk után a nemzeti csapatnál szerepelnek, nő a rizikófaktora a sérüléseknek. Ugyanakkor én is voltam válogatott játékos, tudom milyen érzés a hazámért játszani, úgyhogy a klub maximálisan partner ebben, nem tartja vissza a játékosait.

Aissa Laidouni Brazília ellen is játszhatott barátságos meccset, bosnyák légiósok kivívták az A ligába jutást a Nemzetek Ligájában, Kristoffer Zachariassen viszont nem lépett pályára a norvég válogatottban, Adama Traoré pedig a rossz időjárás miatt csak egy találkozón tudott szerepelni Malival.

– A játékosok hangulatára nagy hatással van a válogatottbeli szereplés. A kulcsjátékosok fejben gyorsan tudnak váltani, erre szükség is van, mert más környezetbe, más edzőhöz kerülnek, mások lehetnek a taktikai elvárások. A válogatottban szerzett pozitív energiákat fontos, hogy hozzák magukkal, amely a klub számára hasznos. A Fradiban viszont vissza kell váltani, s az itteni elvárásoknak megfelelni – tette hozzá Hajnal. – Igyekeztem minél több labdarúgónk válogatott meccsébe belenézni, ha nem is 90 percekre, de figyelemmel követtem a teljesítményüket.

November 20-án Katarban megkezdődik a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, addig 42 nap alatt 13 mérkőzést játszik az NB I-ben, a Magyar Kupában és az Európa-ligában a Ferencváros.

– Örülünk, hogy három focistánknak is reális esélye van a vb-szereplésre. Ez a klubnak és a játékosnak is nagy dolog. Reméljük, mindhárman ott lesznek – jelentette ki a sportvezető, aki azonban egyelőre a klub előtt álló nehéz feladatokra koncentrál. – Fontos a mentális frissesség. Meccsről meccsre haladunk tovább. A terhelés adagolásának megfelelőnek kell lennie. A segédeszközök, adatok felhasználásával, orvosi stábunk véleményének figyelembe vételével igyekszünk a mentális és a fizikális állapotot is a legjobb szinten tartani. Erőltetett menet jön, 42 nap alatt 13 meccs rengeteg, nagy kihívás előtt állunk.

Borítókép: Ryan Mmaee Marokkót képviselheti Katarban (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.