Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szoboszlai első benyomása Kloppról: Mintha ezer éve ismernénk egymást

Szoboszlai Dominik vasárnap hivatalosan is a Liverpool futballistája lett, ezzel gyerekkori álmát váltva valóra. A magyar középpályással készült interjúból az is kiderült, milyen volt az első benyomása Jürgen Kloppról, a Liverpool vezetőedzőjéről, és hogy a következő csengőhangja a Liverpool klubhimnusza lesz-e.

Magyar Nemzet
2023. 07. 02. 19:04
Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik Liverpool Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők legdrágább magyar futballistája, a 70 millió euró fejében klubot váltó immáron a Liverpool középpályása. Egyelőre neki is ízlelgetnie kell ezt a mondatot. – Olvasni már olvastam, hallani már hallottam, az aláírásomat is láttam a szerződésen, de átérezni, úgy igazából felfogni, hogy mit is jelent ez a mondat… Ez még nem megy. Vasárnap, a hivatalos bejelentéssel egy fejezet lezárult, egy másik viszont elkezdődött. Az első napok biztosan furcsák lesznek, de nagyon várom az előttem álló éveket – fogalmazott a Sportálnak adott interjújában a játékos. – A klubfutball tetején vagyok, de mindennap van új cél, és elképesztő motivációt jelent, hogy ennek a klubnak a része lehetek, hogy trófeákért játszhatok. A következő tíz- tizenkét évben azon a szinten szeretnék maradni, ahova most eljutottam, emellett folyamatosan fejlődni akarok, egyre jobb futballistává válni. Kizárólag ez lebeg a szemem előtt.

Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik a Liverpool új nyolcasa Fotó: facebook.com/LiverpoolFC

Szoboszlai a nyári vakációjára még a Lipcse labdarúgójaként utazott el, Horvátországi útja előtt még csak nem is sejtette, hogy a nyaralása után Liverpoolban köthet ki.

– Éppen azelőtt, hogy elindultam volna kikapcsolódni, pont arról beszéltünk a menedzseremmel, hogy a következő hetekben bármi megtörténhet… Ettől függetlenül a nyaralás alatt nem sokat foglalkoztam ezzel a kérdéssel, sosem voltam az a típus, aki ezen agyal, de azért némileg ott motoszkált a fejemben, hogy mi lenne, ha… Aztán egyszer csak felgyorsultak az események, a feltételes módból pedig valóság lett. 

Most pedig azt mondhatom, hogy olyan csapathoz szerződtem, amiről gyerekkorom óta álmodtam, és eljutottam arra a szintre, amit kissrácként kitűztem magam elé.

 

A középpályás mostantól a világ egyik legismertebb edzőjének, Jürgen Kloppnak a kezei alatt dolgozhat, aki már az első beszélgetésük során nagy benyomást tett rá. A német szakember a vakációja alatt egy hívással „zavarta meg” Szoboszlait.

– Azt nyilván nem árulom el, mi hangzott el a videóhívásnál, de annyit mondhatok, hogy nagyon megnyugtatott az a beszélgetés. Amellett, hogy a világ egyik legjobb edzője, emberileg is teljesen lehengerlő. Elképesztően jó fej volt, amolyan „chill”-es beszélgetés volt. Úgy beszélgettünk, mintha ezer éve ismernénk egymást. Már alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát.

A portál felvetette Szoboszlainak, ideje lenne lecserélnie a csengőhangját a telefonján, hiszen a Liverpool futballistájaként a klubhimnusz, vagyis a You’ll Never Walk Alone dukálna neki. A magyar válogatott csapatkapitányának tetszett az ötlet.

– Amikor a repülőn ültünk Liverpool felé, többször is meghallgattam. Eddig is tetszett, mondanom sem kell, most már még jobban kedvelem – úgyhogy nincs kizárva a csere – mondta zárásként Szoboszlai.

A jövőben Szoboszlai is a szurkolókkal énekelheti a You’ll Never Walk Alone-t:

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Liverpool edzőközpontjában (Forrás: Facebook.com/LiverpoolFC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.