Szoboszlai hivatalosan is vörös, ikonikus mezszámot kapott Liverpoolban + videó

Elérkezett a várva várt pillanat: az angol Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapata vasárnap bemutatta legújabb játékosát, Szoboszlai Dominiket.

Magyar Nemzet
2023. 07. 02. 17:07
Szoboszlai Dominik Liverpool
Szoboszlai Dominik Liverpool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap délutánig még a következő idényre szánt második számú mez volt a fókuszban a Liverpool honlapján és a közösségi médiafelületein, de idővel egy magyar futballistára irányult a figyelem: az angol klub a várakozásoknak megfelelően bejelentette leigazolását, akit sajtóinformációk szerint 70 millió euró fejében szerzett meg a német RB Leipzigtől. 

A Vörösök nem közöltek részleteket a 22 éves játékos szerződéséről, de a transzferguru Fabrizio Romano úgy tudja, Szoboszlai öt évre, 2028 nyaráig kötelezte el magát a Liverpoolhoz.

– Ez fantasztikus – nyilatkozta új klubja honlapján a magyar válogatott csapatkapitánya. – Élveztem az elmúlt napokat, és már alig várom, hogy jobban megismerhessek itt mindenkit. Az utóbbi három-négy napot nagyon hosszúnak éreztem, nem volt könnyű. De végül ide kerültem, boldog vagyok, és nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát. Számomra ez volt a tökéletes következő lépés. Ez egy történelmi klub, kiváló játékosokkal, remek edzővel, és a szurkolók, valamint a stadion is nagyszerű.

Szoboszlai a Liverpoolnál az egykoron a klublegenda Steven Gerrard által viselt nyolcas számú mezt viseli majd. Nem véletlenül.

– A nyolcast szerettem volna, az egyik tetoválásom is egy Steven Gerrard-idézet. Ő volt az egyik legnagyobb futballista, amikor én gyerek voltam – emlékezett vissza a futballista, majd leendő edzőjéről is elárult egy kulisszatitkot. – A hír igaz, Klopp tényleg felhívott engem. Azt mondtam neki, hogy fantasztikus dolognak nézünk elébe. Minden tökéletes volt.

Szoboszlai a Liverpool második nyári szerzeménye a Brightontól megvásárolt, argentin világbajnok Alexis Mac Allistert követően.

Borítókép: Szoboszlai Dominik immáron a Liverpool futballistája (Forrás: Twitter.com/LFC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.