A Fehérvár pontot mentett, edzőt aligha, érkezhet Máté Csaba

Gólokban és eseményekben is gazdag meccset hozott az NB I 7. fordulójának az első vasárnapi mérkőzése. Két gyengén szereplő csapat találkozott egymással, a hírek szerint az eredmény mindkét vezetőedző sorsát is befolyásolhatja. A Fehérvár kétszer is vezetést szerzett hazai pályán, ám tíz emberre fogyatkozva megkönnyítette a Zalaegerszeg dolgát, amely a VAR létezésének is sokat köszönhet. A Vidi végül hosszabbításban egy pontot meg tudott menteni, ám ez aligha menti meg a vezetőedzőjét, akinek a helyére a hírek szerint Máté Csaba érkezik.

2023. 09. 24. 17:05
null
20230924 labdarúgás Fehérvár ZTE Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két pocsékul teljesítő csapat kezdte meg a 7. forduló vasárnapi programját. A Fehérvár FC a bajnokságban egy-egy győzelem és döntetlen mellett négy vereséggel a háta mögött kezdte el a meccset, a Zalaegerszeg pedig a legutóbbi négy mérkőzését elveszítette, és a szombati eredményeknek is köszönhetően az utolsó helyre visszacsúszva várta a találkozót. A Vidi emellett a múlt héten kiesett a Magyar Kupából, a harmadosztályú ESMTK búcsúztatta, ami roppant nagy szégyen, ám nem a vezetőedző, Bartosz Grzleka állásába került, Juhász Roland sportigazgató mondott le, amit a klub vezetése el is fogadott.

Kifogástalanul harcoltak egymással a játékosok  Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Ez az állapot azonban nagyon átmenetinek tűnt, a zuhanyhíradó szerint Bartosz Grzelak sorsa ettől a meccstől függött, a fehérváriak már tárgyaltak a Ferencvárosnál rendelkezési állományba került Máté Csabával, sőt a két klub meg is egyezett egymással, az edzőt pedig állítólag érdekelné is a feladat, ugyanakkor a ZTE vezetőedzője, Boér Gábor sem érezhette magát teljes biztonságban. Bár a hazai csapat szemlátomást igyekezett minél egyértelműbben kézbe ragadni az irányítást, a vendégek felvették a kesztyűt, és vezettek néhány veszélyes támadást.

 

Az idő múlásával viszont egyre nagyobb fölénybe kerültek a fehérváriak, a labda ritkán tévedt át az egerszegi térfélre. Ennek a 34. percben meg is lett az eredménye: Kalmár balról érkező szögletét mindenki elnézte középen, a labda lepattant, és a túlsó kapufánál érkező Karamoko Mamoudou közelről estében a bal alsó sarokba kotorta a labdát – 1-0. Ez maradt az eredmény a szünetre is, de utána gyorsan változott, a 46. percben Mim szép labdaszerzése után kontrázhatott a Zalaegerszeg, és a támadás végén Croizet 6 méterről lőtt a kapu közepébe – 1-1. 

Sorsdöntő volt a VAR

Vérszemet kaptak a vendégek, hajtottak a fordításért, de tíz perc után magához tért a Vidi, és mindebből jó iramú, harcos és ebben az időszakban eseményekben dús mérkőzés kerekedett ki. A 60. percben Fiola hibájából Szendrei iramodhatott meg a kapu felé, 17 méterről lőtt volna, de a lövés pillanatában Fiola szabálytalankodott vele, amiért egyből piros lapot kapott, a szabadrúgásból pedig Croizet a keresztlécet találta el a bal felső saroknál. 

kiállítása döntőnek bizonyult Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Ugyanakkor ideje sem maradt a Vidinek kétségbe esni, mert a 65. percben Kalmár Zsolt 30 méterről ívelte szabadrúgásból a labdát a kapu elé, mindenki mellé rúgott, így az érintés nélkül kötött ki a bal alsó sarokban – 2-1. Hamarosan viszont a vendégek örülhettek, a 73. percben Croizet balról érkező szögletéből a csereként beállt Evangelu Csongvai hátára fejelte a labdát, amely onnan a hálóba perdült tovább – 2-2. 

A VAR hosszas vizsgálat után bólintott rá a gólra, majd egy lehetséges büntetőt is visszanézetett a játékvezetővel, aki úgy ítélte meg, hogy Bese Barnabás kezezett a tizenhatoson belül. A tizenegyest Mance végezte el, és a gyenge gurítását Tóth Balázs vetődve kiütötte. A VAR jelzésére azonban Vad II István megismételtette a büntetőt, mert a kapus a lövés előtt elhagyta a gólvonalat. Ekkor Spoljaric állt a labda mögé, és laposan a kapu bal oldalába lőtt – 2-3.

Bartosz Grzelak egyszerre hármat is cserélt a pontszerzés vagy a fordítás érdekében, és nagyon rákapcsolt a Fehérvár. A játékvezető 11 percet hosszabbított, és ez jól jött a házigazdának, ugyanis a 99. percben egy újabb szögletet követő kavarodás végén Christensen a lécre fejelte a labdát, amelyet Szabó Levente egy méterről a hálóba bólintott – 3-3. Ezzel a Zalaegerszeg győzelmet engedett ki a kezéből, a Fehérvár egy pontot megmentett, ám biztosnak tűnő információ szerint ez a vezetőedzőjére nem igaz, hamarosan érkezik a kispadra Máté Csaba. 

Labdarúgó NB I, 7. forduló
Péntek
Kecskemét–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Kecskemét, 2587 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Drazsics (63., 78.)

Szombat
Puskás Akadémia–Paks 0-2 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 2341 néző,  jv.: Farkas Á. Gólszerzők: Haraszti (11-esből, 39.), Könyves (66.)
DVTK–DVSC 3-1 (2-0), Miskolc, DVTK Stadion, jv.: Berke. Gólszerzők: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (90+2.), illetve Bárány (64.) 
Újpest–MTK 0-2 (0-1), Szusza-stadion, 4561 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Bognár (25.), Németh K. (72.)

Vasárnap
Fehérvár FC–Zalaegerszeg 3-3 (1-0), Sóstói Stadion, 2650 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Karamoko (34.), Kalmár (65.), Szabó L. (99.), illetve Croizet (46.), Evangelu (73.), Spoljaric (80.). Kiállítva: Fiola (Fehérvár, 60.)
Ferencváros–Kisvárda 17.30

Borítókép: Vendégként is veszélyes volt a Zalaegerszeg (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.