Kiszenvedte a második győzelmét a Fehérvár a Kisvárda ellen

A labdarúgó NB I 8. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Fehérvár a Kisvárdát fogadta, amely hamar vezetést szerzett. Ezután viszont inkább az eredmény őrzésére törekedett, mint az előny növelésére, így a hazai csapat rengeteg helyzethez jutott, amelyek egyikéből egyenlített, majd a szünet után fordítani is tudott. Végül a Vidi megérdemelten nyerte meg 3-1-re a mérkőzést, bár a hajrában a vendégeknek volt lehetőségük az egyenlítésre, a házigazda a hosszabbításban bebiztosította a sikerét.

2023. 10. 01. 17:01
null
20231001 Fehérvár Kisvárda labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredetileg Kisvárdán kellett volna megrendezni ezt a találkozót, ám az ottani stadion gyepe még mindig nem jött helyre a bakteriális fertőzésből, ezért a két csapat felcserélte a pályaválasztói jogot. A két csapat a kiesőzónában egymás nyakán lóg, azaz komoly versenytársak, ezért fokozottan fontos volt az eredmény mindkettőnek. Bár egy hete már biztosra lehetett venni, hogy a fehérvári klubvezetés meneszti a borzasztó mérleggel rendelkező vezetőedzőt, Bartosz Grzelakot, erre a meccsre is a lengyel–svéd szakember készítette fel a csapatot.

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A vendégek kezdtek jobban, és a 11. percben meg is szerezték a vezetést: Cipetic labdáját Camaj a kapunak háttal átvette, majd megfordult, és óriási gólt ragasztott 8 méterről a fehérvári kapuba – 0-1. Ezután meddő mezőnyfölénybe került a Fehérvár, a vendégek nemigen akartak kockáztatni. Erre rá is fizetett, mert a 28. percben egy hazai bedobást követő kavarodásból Kalmár középről az ötös jobb sarka közelében álló Szerafimovhoz fejelte a labdát, ő pedig egyből a bal felső sarokba stukkolta – 1-1. 

 

Rengeteg volt a hiba és a szabálytalanság, alig alakulhatott ki folyamatos játék. A házigazdák álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, de elpuskázták a helyzeteiket. Unalmas időszakot zárt le az 55. perc, akkor Kalmár 25 méteres nagy lövését balra ütötte ki Petkivocs, a labdára azonban rárajtolt Katona Mátyás, és 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt, a fehérváriak azonban hiába örültek, a VAR les miatt nem adta meg a gólt. Öt perccel később viszont érkezett a vigasz, Kodro 17 méterről bombázott a jobb alsó sarokba, ebbe a találatba nem lehetett belekötni – 2-1. Közel állt az újabb gólhoz a Vidi, de Kalmár 18 méteres szabadrúgását Petkovics nagy bravúrral a bal kapufára tolta. Egyenlíthetett volna a Kisvárda, ám Balogh Norbert 4 méterről a léc fölé pörgette a labdát. 

A 95. percben egy hazai kontra végén Szabó Flores Deybi elé passzolt, ő pedig 18 méterről a jobb alsó sarokba talált – 3-1. A Vidi rászolgált a három pontra, ugyanakkor a nyolcadik meccsét is idegenben játszó vendégek közel álltak a döntetlenhez.

NB I, 8. forduló
Péntek

ZTE–Puskás Akadémia 1-1 (0-0), ZTE Aréna, jv.: Andó-Szabó, gólszerzők: Spoljaric (98.), illetve Plsek (88., 11-esből)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 2-1 (0-1), Paks, 1834 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Böde (62.), Windecker (84.), illetve Vajda (32.)

MTK–Ferencváros 1-6 (1-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5322 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Bognár I. (12.), illetve Varga B. (22.), Marquinhos (41., 55.), Wingo (62.), Abu Fani (86.), Pesic (92.)

Debrecen–Újpest 1-2 (0-0), Nagyerdei Stadion, 6645 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Kusnyír (74.), illetve Mörschel (80., 88.). Kiállítva: Lagator (DVSC, 13.)

Vasárnap

Fehérvár FC–Kisvárda 3-1 (1-1), Sóstói Stadion, 2272 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Szerefimov (28.), Kodro (60.), Flores (95.), illetve Camaj (11.)

Diósgyőr–Kecskemét 17.30 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Nem egy ilyen tömegjelenet zajlott le a kisvárdai kapu előtt (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.