Sigér Dávid hibáját alaposan kijavították a társak az örökrangadón

A labdarúgó NB I 8. fordulójának a második szombati mérkőzése kissé megkopott tekintélyű örökrangadó volt, most azonban a második MTK az első Ferencvárost fogadta. Bár a hazai csapat szerzett vezetést Sigér Dávid hibája után, a Fradi végig kézben tartotta az irányítást, a remek napot kifogó Marquinhos vezérletével fordított, és 6-1-gyel magabiztos győzelmet aratott.

2023. 09. 30. 18:55
null
20230930 MTK Ferencváros labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végre ismét rangadó az örökrangadó – az MTK és a Ferencváros 1903 óta a 222. bajnoki összecsapására készült. Pénteken közös sajtótájékoztat tartott a két klub elnöke, Deutsch Tamás és Kubatov Gábor, amelyen felidézték a két klub közös múltját, s végül arra is kitértek, hogy a szurkolótáborok között tapasztalható korábbi ellenséges hangok mostanra elhallgattak. A fordulót megelőzően az első helyezett látogatott el a másodikhoz, tehát valóban kiemelt meccs volt ez a programban.

Fotó:  Nemzeti Sport/Nagy-Pál Tamás

A Fradi kezdett jobban, két nagy helyzetet is kihagyott, ami a 12. percben meg is bosszulta magát: Abena passzát Sigér Dávid, akit a hét közben Dejan Sztankovics a csapat vezérének nevezett rosszul vette át, lecsapott rá Bognár István, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről higgadt mozdulattal a bal alsóba lőtt – 1-0. Ez a gól azonban nem törte meg a vendégek lendületét, akik tíz perccel később ki is egyenlítettek: Abu Fani remekül nyeste balról a tizenhatoson belülre, Varga Barnabás jó ütemben mozdult, és hét méterről csodásan fejelt a jobb alsóba – 1-1. 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Továbbra is a bajnoki címvédő irányította a játékot, úgy tűnt, mintha a Fradi játszott volna hazai pályán, az MTK többnyire csak védekezett, még kontrákra sem igen futotta az erejéből. Így aztán a 41. percben a vendégek megérdemelten fordították meg az eredményt, Ben Romdan futott rá egy lecsorgó labdára a jobb oldalon, majd az alapvonal elől középre gurított, Marquinhos pedig két védő között, három méterről a kapuba lőtt – 1-2. 

 

A szünet után próbált felpörögni az MTK, de nem tudott, mert a Ferencváros nem engedte ki a kezéből az irányítást. A hazai játékosok nem jutottak el a vendégek tizenhatosáig sem, a Fradi akcióiban sokkal több élet volt, és ez az 55. percben újabb gólban mutatkozott meg: egy előreívelt labdára a tétovázó védők között Marquinhos csapott le, majd a visszaloholó Kádárt megelőzve 15 méterről a tehetetlen Demjén mellett a háló közepébe lőtt – 1-3. Hét perccel később teljesen egyértelművé vált a címvédő győzelme, ráadásul alighanem a forduló legszebb góljával: Wingo a saját térfelén szerzett labdát, középen meglódult vele, a védők csak hátráltak, így nem passzolt, hanem 27 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba – 1-4.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A biztos győzelem tudatában a Ferencváros kicsit visszavett a tempóból, alighanem a csütörtökön sorra kerülő Fiorentina elleni mérkőzésre gondolva az Európa-Konferencialigában, de így is növelni tudta az előnyét: a 86. percben Besic lövése a jobb kapufáról Abu Fani elé pattant, akinek a próbálkozását elsőre Demjén még védte, ám a csatár ismételhetett, és akkor már az ötösről a hálóba bombázott – 1-5. A 92. percben érkezett a kegyelemdöfés, ekkor Civic ment el a bal oldalon, középre gurított, és Pesic 12 méterről laposan a kapu közepébe talált – 1-6.

A Fradi tehát kiütéssel nyerte meg az örökrangadót, amelynek a rangjához az MTK most nem tudott felnőni, és a Fradi ezzel visszavette az első helyet a Pakstól, amely mindössze néhány órát tölthetett el a tabella élén. 

NB I, 8. forduló
Péntek

ZTE–Puskás Akadémia 1-1 (0-0), ZTE Aréna, jv.: Andó-Szabó, gólszerzők: Spoljaric (98.), illetve Plsek (88., 11-esből)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 2-1 (0-1), Paks, 1834 néző, jv.: Derdák. Gólszerző: Böde (62.), Windecker (84.), illetve Vajda (32.)

MTK–Ferencváros 1-6 (1-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 5322 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Bognár I. (12.), illetve Varga B. (22.), Marquinhos (41., 55.), Wingo (62.), Abu Fani (86.), Pesic (92.)

Debrecen–Újpest 19.30 (tv: M4 Sport)

Vasárnap

Fehérvár–Kisvárda 15.00 (tv: M4 Sport)

Diósgyőr–Kecskemét 17.30 (tv: M4 Sport)
 

Borítókép: Marquinhos a kép bal oldalán indul ünnepelni a gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.