Luka Modric döbbenetes korszakhatárhoz érkezett az El Clásicón

Az aranylabdás, világbajnoki ezüst- és bronzérmes horvát labdarúgó Luka Modric pályafutása ezredik mérkőzését játszotta szombaton, amikor a Real Madridban pályára lépett az FC Barcelona elleni spanyol bajnokin.

2023. 10. 29. 14:33
Luka Modric fáradhatatlan
MADRID, SPAIN - MARCH 15: Luka Modric of Real Madrid running during the UEFA Champions League round of 16 leg two match between Real Madrid and Liverpool FC at Estadio Santiago Bernabeu on March 15, 2023 in Madrid, Spain. (Photo by Will Palmer/Sportsphoto/Allstar via Getty Images) Fotó: Allstar via Getty Images/Will Palmer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy a 38 éves középpályás csereként lehetőséget kapott a La Liga örökrangadóján, az El Clásicón , egy másik mérföldkőhöz is elérkezett: kereken 500. meccse volt ez a madridi királyi gárdában. Jóllehet csak a második félidőben jutott szóhoz, emlékezeteset alakított: az ő átadásából szerezte a Real 2-1-es idegenbeli győzelmét jelentő találatát a fővárosiak duplázó légiósa, az angol  

LaLiga - Real Madrid vs. CA Osasuna Luka Modric
Fotó: Rodrigo Jimenez

Beszámolójában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) kiemelte: Modric az első horvát játékos, aki elérte az ezermeccses határt. Ebből 830-at eddigi öt klubcsapatában, 170-et pedig a nemzeti válogatottban játszott. Legelső mérkőzése felnőtt együttesben 2003. augusztus 10-re datálódik, amikor is a bosnyák bajnokságban, a boszniai horvátok által alapított Zrinjski Mostarban bemutatkozott, vagyis 20 év és 79 nap alatt lett „ezredes”.

Borítókép: (Fotó: AFP)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.