Xavi véleménye nem fog tetszeni a Real Madrid szurkolóinak az El Clásico után

Hiába vezetett félidőben 1-0-ra a Barcelona, szünet után Jude Bellingham duplájával fordított és 2-1-re nyert idegenben a Real Madrid az El Clásicón. A katalánok vezetőedzője, Xavi frusztrált a vereség miatt, szerinte győzelmet érdemeltek volna. A Realt vezető Carlo Ancelotti csapata szemléletváltásában látja a siker kulcsát. Luka Modric pedig leborul Bellingham lábai előtt.

2023. 10. 28. 20:49
LaLiga - FC Barcelona vs. Real Madrid
epa10945329 Barcelona's head coach Xavi Hernandez reacts during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Real Madrid, in Barcelona, Catalonia, Spain, 28 October 2023. EPA/ANDREU DALMAU Fotó: ANDREU DALMAU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

góljával hamar megszerezte a vezetést a Barcelona, és az első félidőben úgy tűnt, hogy kézben is tartja az El Clásicót. Kétszer is eltalálta a kapufát Xavi csapata, szünet után mégis a Real Madrid javára dőlt el a meccs két góljával. A Barcelona edzője nem fogadta jól a vereséget, de egyben önkritikus is volt.

LaLiga - FC Barcelona vs. Real Madrid
Jude Bellingham volt a Barcelona veszte az El Clásicón. Fotó: EPA/Quique Garcia

– Azt gondolom, hogy hatvan percig domináltuk a meccset, de szükségünk van öt-hat helyzetre, hogy gólt szerezzünk, míg ők háromból lőttek kettőt – nyilatkozta Xavi. – A hatékonyság volt a vesztünk. A végét fájdalmassá tették számunkra, de ha bárki megnézi, hogy kinek kellett volna nyernie, akkor azok mi lettünk volna. Még a döntetlen sem adta volna vissza azt, amit láttunk, mi a győzelemért mentünk. A célunk továbbra is a bajnoki cím, és a harcnak még nincs vége.

Vereségével lépéshátrányba került a Barca, amelynek 24 pontja van, a La Liga élen álló Realnak meg 28, csakúgy, mint a második Gironának 11 forduló után.

– Kiábrándító – mondta az eredményre a Barcelona kapusa. – Jól játszottunk, a Realnak nem volt túl sok helyzete. Bellingham lőtt két gólt, és ezzel megváltoztatta a meccset.

„Szerintem ezt maga Bellingham sem hiszi el”

A Real Madrid részéről érthető okokból felszabadultabb nyilatkozatok születtek, a csapat vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint azonban az első félidőt úgy, ahogy van, el kell felejteniük, az ugyanis nem a királyi gárda színvonala volt.

– Az volt a kulcs, hogy másfajta szemlélettel jöttünk ki a második félidőre, mint az elsőre – emelte ki Ancelotti. – Az elsőben lassúak voltunk, nem voltunk eléggé agresszívak, szünet után viszont épp az ellenkezőjét nyújtottuk. Az első félidőt el kell felejtenünk, nem az igazi arcunkat mutattuk. Szerencsére ezen tudtunk változtatni, ennek köszönhetően nyertünk.

A Real győztes góljánál nem érte el rendesen a beadást, így lett tökéletes a labda a középen érkező Bellingham számára, aki belőtte a második, mindent eldöntő találatát. A horvát veterán elismerően beszélt a húszéves angolról, aki a 10. La Liga-meccsén a kilencedik és a tizedik gólját szerezte – nem mellesleg az első El Clásicóján duplázott.

– Nincsenek szavaim arra, ami Jude-dal történik – kezdte Bellingham méltatását Modric. – Olyan, mintha már régóta köztünk lenne. Kétség sem fér hozzá, hogy hihetetlenül gyorsan beilleszkedett. Klasszis srác, extra tehetség. Szerintem még ő maga sem hiszi el a góljait. Most egész egyszerűen megállíthatatlan.

Borítókép: Xavi bosszankodott a Barcelona veresége után (Fotó: EPA/Andreu Dalmau)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.