A Fradi továbbra is hullámvölgyben, és ennek Pakson örülnek a legjobban

A labdarúgó NB I 14. fordulójának rangadóján a Ferencváros 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában. Dejan Sztankovics alakulata négy tétmeccs óta nyeretlen, így nem tudta visszaelőzni a Paksot az NB I-es tabella élén.

2023. 11. 26. 19:01
ZACHARIASSEN, Kristoffer
Labdarúgó NBI - Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia az egyetlen csapat az NB I mezőnyében, amely a legutóbbi két bajnokiján legyőzte az FTC-t (mindkétszer 2-1-re) – ez a duplázás előzőleg 2017-ben a Fehérvárnak sikerült (4-1, majd 3-1), arra pedig legutóbb 2012 és 2013 között a vezette Bp. Honvéd volt képes (2-0, 1-0, 2-1), hogy egymást követő három bajnokit nyerjen a zöld-fehérek ellen.

A Fradi és a Puskás Akadémia a Magyar-kupában már játszott egymással      Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly 

Mellesleg nagy volt a tét Felcsúton: a Diósgyőr elleni győzelmével a Paks megelőzte a Ferencvárost a tabellán, így a Fradi szerette volna visszaelőzni csapatát. s ha már előzés: ebben mesterkedett a Puskás Akadémia is. A felcsúti együttes ugyanis egy esetleges győzelemmel megelőzhette volna az FTC-t a tabella második helyén. A Ferencváros abban a reményben utazott Felcsútra, hogy lezárja a három nyeretlen tétmérkőzésből álló rossz sorozatát.

A két csapat legutóbb november 1-jén a Magyar-kupában mérkőzött meg egymással, akkor hosszabbítás után Dejan Sztankovics csapata nyert 4-3-ra

A 14. forduló utolsó előtti mérkőzésén a Ferencváros nagyon határozottan kezdett, akcióból ugyan nem, de egy pontrúgás után megszerezte a vezetést: Abu Fani bal oldali, jobblábas szögletét a rövid sarok előtt Pesics fejjel megcsúsztatta, a bevetődő Zachariassen jobbal egy lépésről a bal alsóba továbbította a labdát a 18. percben.

A vezető góljuknak örültek a Ferencváros játékosai      Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Favorov lövésével jelezte a Puskás Akadémia, hogy visszajött a meccsbe.

A 33. percben a felcsúti Brandon kezezett a 16-os előtt, a VAR segítségével a játékvezető nem ítélt 11-est. Pedig a kezezés tényén nem lehetett vitatkozni, sőt Bogár játékvezető akár ki is állíthatta volna a Puskás Akadémia védőjét. Az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidőben

Határozott letámadással, agresszíven kezdett a Fradi, nagyjából úgy, mint az első félidőben. A lendület nem tartott sokáig, a Puskás Akadémia az 58. percben kiegyenlített: Brandon passzát Nagy Zsolt zseniálisan sarkazta Colley elé, aki jobbal a kapu közepébe lőtt hét méterről. Pedig Hornyák Zsolt, a Puskás edzője éppen őt akarta lecserélni a gól előtt…

Dejan Sztankovics nem találta a Puskás Akadémia játékának az ellenszerét    Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A kapott gól kizökkentette a Ferencvárost a saját ritmusából. A 65. percben Nagy Zsolt hatalmas kapufát lőtt, Dibusz már verve volt. 

Hornyák végül tényleg lecserélte Colley-t, Gruber Zsombor érkezett a helyére. Az a fiatalember, aki a két csapat kupameccsén gólt szerzett a Fradi ellen. 

Megélénkült a meccs a hajrában, bő negyedórával a vége előtt Botka helyett Gojak, Traoré helyett Lisztes érkezett a folytatásra. Lesgólt ért el a Ferencváros a 82. percben: Zachariassen beadásába tette bele a lábát Marquinhos. 

De még nem volt vége, a hosszabbítás pillanataiban a csereként Slagveer sarkalhatott volna gólt, de a labdája nem talált kaput. 1-1 lett a vége. 

A Ferencváros nem tudta visszaelőzni a Paksot a tabellán, viszont a Puskás Akadémiát maga mögött tartotta.

NB I, 14. forduló
Péntek
Paks–Diósgyőr 4-1 (3-0), Paks, 1712 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Könyves (10.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Vancas (53, 11-esből)

Szombat
Kisvárda–MTK Budapest 3-1 (1-0), Várkerti Stadion, 1890 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Végh (21., öngól), Cipetic (56. – 11-esből), Czékus (90+5.), ill. Stieber (69.) 
Zalaegerszeg–Debrecen 1-2 (1-0), ZTE Aréna, 1914 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Croizet (37.), ill. Dzsudzsák (56.), Várkonyi (68., öngól)
Mezőkövesd–Újpest 4-0 (2-0), Városi Stadion, 800 néző, jv.: Derdák. Gólszerzők: Drazsics (16., 90+3.), Molnár G. (39.), Cseke (88.)

Vasárnap
Puskás Akadémia–Ferencváros 1-1 (0-1), Pancho Aréna, 3525 néző, jv,: Bogár. Gólszerzők: Colley (58.), illetve Zachariassen (18.)
Fehérvár–Kecskemét 19.30

 

Borítókép: Zachariassen (sötét mezben) szerezte a meccs első gólját (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.