A Ferencváros lecsúszott az élről, Bognár és Kuznyecov is kapust cserélt + videó

A Paks három korábbi válogatott játékosa is gólt lőtt a DVTK ellen, a tolnai csapat 4-1-re nyerte meg a labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómérkőzését. Bognár György elégedett volt csapatával, annak viszont nem tulajdonít nagy jelentőséget, hogy a Paks a Ferencváros elé, az élre ugrott a tabellán. A Ferencváros vasárnap, a Puskás Akadémia otthonában győzelemmel állhat vissza az első helyre.

2023. 11. 25. 7:34
Paks DVTK Sentic Papp Kristóf
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros az előző két fordulóban kikapott, a Paks azonban akkor nem tudott élni a lehetőséggel, hogy győzelmével a tabella élére ugorhatna. Péntek este, a 14. forduló nyitómeccsén viszont ellenállhatatlan teljesítménnyel hengerelt csapata, 4-1-re legyőzte a tabellát. Bognár azonban egyáltalán nem ragadtatta el magát attól, hogy a Paks a Ferencváros elé állt.

Windecker Mezei Szabolcs Paks DVTK Ferencváros nem vezet
A Paks a DVTK elleni győzelmével a Ferencváros elé ugrott, Bognár György szerint ez átmeneti állapot (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A DVTK elleni meccsen túl sok kétséget nem hagyott a Paks, az első félóra végén már 3-0-ra vezetett. Bognár György határozottan ki is mondta: jobb volt a csapata.

– Az első félidő megadta az alaphangot, a mi akaratunk érvényesült a pályán. Mindkét csapat ugyanarra a játékra épít, de ebben mi előrébb tartunk – értékelt elégedetten a Paks mestere.

Bognár György szerint a Ferencváros biztosan visszaelőz

A Paks tizennégy mérkőzés alatt szerzett huszonnyolc pontjával vezeti az NB I-et, a második helyen a címvédő Ferencváros áll. Ahhoz, hogy a Fradi már ezen a héten visszavegye a vezetést, vasárnap nyernie kell a Puskás Akadémia otthonában, de amellett az FTC-nek van még egy elmaradt meccse is, amelyet decemberben pótol a Mezőkövesd ellen.

– Az, hogy az élen állunk, pillanatnyi állapot, a Ferencváros majd megnyeri a két meccsét, és akkor újra vezetni fog. A huszonnyolc szerzett pont viszont szép teljesítmény – mondta Bognár György.

Bognár György szerint fals a fiatalszabály

Az MLSZ fontosnak tartja, hogy a magyar fiatalok is játéklehetőséget kapjanak az NB I-ben, ám a klubokat erre ösztönző fiatalszabály nem mindenkinek nyeri el a tetszését. Bognár György és a Paks mindenesetre követi a szabályt, hogy megkapja az ezért járó támogatást a szövetségtől.

– Jó ötlet a szabály, de kissé fals, a versenyhelyzet így nem egyenlő. Mi azért játszatjuk a fiatalokat, mert az ő játékperceikre adják a központi támogatást. Részben ezért cseréltem kapust is, Simon Barnabás pályafutásában a most kapott tíz percnek is jelentősége lehet, a jövőben szeretnénk több lehetőséget adni neki.

Simon a válogatott kerettag Szappanos Péter helyét foglalta el a hajrában, aki szeretne bekerülni a jól megjósolható magyar Eb-keretbe. A Paks mezőnyjátékosainak erre kisebb esélyük van, bár a négy gólból hármat korábbi válogatott labdarúgó – Könyves Norbert, Szabó János, Hahn János – szerzett, rajtuk kívül az utánpótlás-válogatottból nemrég kiöregedett Mezei Szabolcs volt eredményes.

Kuznyecov és a kapuscsere

Ritka az a futballmeccs, amikor mindkét csapat kapust cserél, a Paks–DVTK találkozón ez történt. Odincov a meccs elején ütközött Hahnnal, a támadó eltalálta a fejét. Később az ukrán kapus az első két gólban egyaránt benne volt, így felmerült, hogy talán már hamarabb le kellett volna cserélni. A helyére beállt Sentic szinte azonnal gólt kapott, majd a második félidőben egy bravúros mentésnél nekiesett a kapufának, de folytatni tudta a játékot.

– Odincov ütést kapott a fejére, de nem jelezte utána, hogy cserét kér, akkor én hogyan cseréljem le. Amikor szólt, lecseréltük – mondta a DVTK vezetőedzője, Kuznyecov Szergej.

NB I, 14. forduló

Péntek
Paks–Diósgyőr 4-1 (3-0), Paks, 1712 néző, jv.: Pintér. Gólszerzők: Könyves (10.), Mezei (21.), Szabó J. (27.), Hahn (80.), illetve Vancas (53, 11-esből)

Szombat
Kisvárda–MTK Budapest 14.45
Zalaegerszeg–Debrecen 17.00
Mezőkövesd–Újpest 19.30

Vasárnap
Puskás Akadémia–Ferencváros 17.00
Fehérvár–Kecskemét 19.30

Borítókép: Sentic a beállása után szinte azonnal gólt kapott (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.