Több száz millióból újul meg a KTE-pálya, amely nemrég a Fradi vesztét okozta

Szó szerint elnyelte a sár a játékosokat november elején a Kecskemét–Ferencváros NB I-es rangadón, amelyet a körülményekhez jobban alkalmazkodó hazaiak nyertek meg 2-1-re. Dejan Sztankovics, a Fradi edzője is kifakadt a meccs után, szerinte balesetveszélyes volt a nagy esőzés miatt felázott pályán játszani, sokak szerint nem szabadott volna megrendezni a mérkőzést. Most a KTE bejelentette, hogy több száz millió forintból felújítják a játékteret.

2023. 11. 23. 10:18
null
20231105 Kecskemét Ferencváros labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi nem szeret Kecskeméten futballozni, a legutóbbi három bajnokiját mind elvesztette a KTE otthonában. A november eleji vereség a borzasztó körülmények miatt maradt emlékezetes, a Kecskemét pályája gyakorlatilag alkalmatlan volt a játékra, a nagy esőzés után állt a víz a gyepen, a játékvezető mégis úgy döntött, hogy lesz meccs. Futball helyett sárbirkózás volt inkább, a KTE jobban alkalmazkodott a körülményekhez, és 2-1-re nyert.

Sárban úsztak a Fradi játékosai Kecskeméten. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A meccs után a Fradi szerb edzője, Dejan Sztankovics is bírálta a döntést, hogy játszani kellett a borzalmas állapotú pályán: – Nem tudtam érdemben mit hozzátenni egy ilyen pályán. Örülök, hogy senkinek nem esett komolyabb baja. Lehet, hogy a jövőben a meccsek előtt valakinek ellenőriznie kell a pályát, hogy alkalmas-e a játékra.

Most a KTE bejelentette, hogy kezdődhet a játéktér felújítása. A klub két év alatt két osztályt ugrott, az NB III-ból a legrövidebb úton jutott el az NB I-ig, amelyben a legutóbbi idényt ezüstérmesként zárta a bajnok Fradi mögött. A klub érthető okokból népszerű a városban, a meccseken 70 százalékig megteleik a stadion, amely a legrosszabb állapotban van az élvonalban, csak külön engedéllyel rendezhetik egyáltalán Kecskeméten a meccseket. Filus Andor, a KTE ügyvezetője elmondta, hogy az NB I-be való feljutás után saját forrásból 300 millió forintért végeztek felújításokat, s azóta már a második hullám is megtörtént.

Több száz millióba kerül a pálya felújítása

A harmadik lépés pedig a játéktér felújítása lesz, így a Fradi elleni áldatlan állapotok remélhetőleg megelőzhetők lesznek a jövőben.

– Ahogy azt többször is őszintén elmondtuk már, évek óta folyamatosan kerestük a forrást ahhoz, hogy további lépésekben újulhasson meg a létesítmény – fogalmazott Filus Andor a klubhonlapon. – Végül 2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, amely lehetővé teszi a pályatest átépítését és korszerűsítését a következő lépésben, melyhez a szükséges forrás szintén több száz milliós nagyságrendet tesz ki, s amelyet klubunk már nem volna képes saját forrásból biztosítani.

A Kecskemét jelenleg a 8. helyen áll az NB I-ben.

Borítókép: Mostoha körülmények között rendezték a Kecskemét–Fradi rangadót (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.