Pisont István elbeszélgetne a zalaegerszegi futballistákkal

Újra a labdarúgó NB I-ben vállalt munkát Pisont István, aki legutóbb szeretett csapata, a Honvéd edzője volt, onnan 2021-ben kellett távoznia. Most a ZTE-hez korábbi csapattársai, Márton Gábor és Sallói István hívták dolgozni a korábbi 31-szeres válogatott középpályást, aki a Metropolnak elárulta, hogy egyéni képzésekkel is foglalkozik majd.

2023. 11. 23. 11:47
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom forduló után a ZTE a 10. helyen áll az NB I-ben, tehát a kiesés fenyegeti, ezért döntött úgy a klub vezetősége, hogy edzőt vált, s Boér Gábor helyére a Zalaegerszeg élén korábban egyszer már sikeres Márton Gábor került vezetőedzőként a válogatott meccsek miatti szünetet kihasználva. Így került Pisont István is a ZTE edzői stábjába, hiszen Márton őt hívta maga mellé másodedzőnek.

Pisont István a ZTE edzői stábjában vállalt munkát. Fotó: MTI/Koncz Márton

– Megtisztelő, hogy Márton Gábor gondolt rám – nyilatkozta a Metropolnak Pisont. – Az első közös zalaegerszegi edzés után úgy vélem, technikás játékosaink vannak, biztos vagyok abban, hogy erre lehet építeni. Nem könnyű, de nem is megoldhatatlan a feladat, elvégre az élmezőnyben és az alsóházban is óriási a tumultus. Fordulóról fordulóra változik a helyzet, tehát minden megszerezhető ZTE-pontnak óriási a jelentősége.

Pisont annak idején Izraelben együtt futballozott Mártonnal a Hapoel Tel-Aviv együttesében, a ZTE sportigazgatójával, Sallói Istvánnal pedig a Beitar Jerusalemben voltak csapattársak. Ők most azzal a feladattal is megbízták a korábbi technikás középpályást, aki a Bundesligában, az Eintracht Frankfurtban is megfordult, hogy egyéni képzéseket is tartson a zalaegerszegi futballistáknak.

– Számos egyéni beszélgetést tervezek. A mostani ZTE jobb, mint amit a tabella mutat – jelentette ki Pisont.

A szavaké után hamarosan eljön a tettek ideje: a Márton Gábor, Pisont István kettős szombaton 17 órakor mutatkozik be a Debrecen ellen hazai pályán az NB I-ben.

Borítókép: Pisont István újra szerepet vállalt a magyar futballban (Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.