Chema Rodríguez: Kiegyenlítettük az adósságunkat!

– Megcsináltuk az otthonunkban, kijutottunk az olimpiára. Igazi család vagyunk, az lendített át minket a nehéz pillanatokon – ezek voltak Chema Rodríguez első örömszavai azok után, hogy a magyar kézilabda-válogatott 30-27-re legyőzte Portugáliát és kijutott a párizsi olimpiára.

2024. 03. 17. 23:44
RODRÍGUEZ, Chema
Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Portugália Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ilyen pillanatokért érdemes élni... Chema Rodríguez velőtrázó, diadalmas üvöltés kíséretében lépett be a vegyes zónába. Miután mindenkivel pacsizott, készségesen nyilatkozott.

magyar kézilabda-válogatott, Chema Rodríguez, Imre bence, olimpiai selejtező, Portugália
A pillanat, amikor kitört a katarzis. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

– Megcsináltuk itthon, az otthonunkban, a csodálatos közönségünk előtt. Mint egy igazi család. A 2022-es hazai rendezésű Európa-bajnokság miatt volt adósságunk, amit most törlesztettünk – a magyar válogatott szövetségi kapitánya érzelmes szavakkal kezdett bele az értékelésébe.

 

Chema Rodríguez véig hitt a játékosaimban

Amikor arról kérdeztük, mi adott erőt a hajrában, így felelt:

– Szombaton is elmondtam, hogy az utolsó pillanatig küzdünk majd. Így tettünk. Végig bíztam a játékosaimban, egy pillanatra sem voltak kétségeim, hogy megcsináljuk. Igazi család vagyunk, az lendített át minket a nehéz pillanatokon.

 

A kapitány a végjátékot a Lékai Mátéra bízta

A mérkőzés hajrájában több magyar támadás is Imre Bencére jött ki, s a 21 éves szélső képtelen volt hibázni, kilenc lövésből szerzett kilenc góllal járult hozzá a 30-27-es győzelemhez. Chema Rodríguez szerényen vallott arról, hogy ez eltervezett taktika volt-e.

ezért zseniális játékos, a zsigereiben érezte, hogy mit kell csinálni. De ugyanezt mondhatom a többiekről. Ösztönösen ráéreztek, hogy mi a teendő. Bartucz László természetesen fantasztikusan védett, de mindenkiről ugyanezt mondhatom el.

A magyar válogatott a szurkolókkal közös ünneplésében természetesen Chema Ridríguez is rész vett:

Borítókép: Chema Rodríguez: családfő a családban (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.