Klopp durván beszólt egy újságírónak, majd faképnél hagyta + videó

Először fordult elő a Liverpoollal az idényben, hogy egy vereség egyben búcsút is jelentett, a Manchester United elleni vasárnapi 4-3-mal Jürgen Klopp csapata a negyeddöntőben esett ki az FA-kupából. A német menedzser a mérkőzés után játékosai miatt aggódott, egy újságírónak pedig megmondta a magáét.

2024. 03. 18. 7:34
776115890 Jürgen Klopp Liverpool Manchester United
Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts as he leaves after extra-time in the English FA Cup Quarter Final football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 17, 2024. Manchester United won the game 4-3 after extra-time. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy helyett most már „csak” három trófeával zárhatja Jürgen Klopp búcsúszezonját a Liverpool. A Vörösöket a Manchester United hosszabbítás után kiejtette az FA-kupából. Az Old Traffordon lejátszott mérkőzés fordulatokkal volt teli, először az MU vezetett, majd az első félidő végén három perc alatt két gólt szerezve kiegyenlített, mígnem a rendes játékidő vége előtt Antony hosszabbításra mentette a meccset. Bár a United játszott jobban, a Liverpool talált be az első tizenöt percben, amire a másodikban a házigazda két góllal válaszolt, így 4-3-ra győzve a patinás kupasorozat elődöntőjébe jutott. Ráadásul a Vörös Ördögöknek arra is jó esélyük van, hogy a fináléba jussanak, mivel a négy között a másodosztályú Coventry City lesz az ellenfelük.

776115890 Fernandes és Ten Hag boldogan csaphatott egymás kezébe, megállították Klopp csapatát
Fernandes és Ten Hag boldogan csaphatott egymás kezébe, megállították Klopp csapatát Fotó: AFP/Paul Ellis

A Manchester United trénerének, Erik ten Hagnak nem sok örömben volt része az idényben, úgyhogy nagyra értékeli a Liverpool elleni sikert.

– Volt részem már hasonló meccsekben, de ha a Manchester United és a Liverpool találkozik egymással, ami a világ egyik legnagyobb rangadója, akkor szerintem történelmi mérkőzésnek nevezhetjük. Az első harmincöt percben nyújtott teljesítményünk a legjobb, amit az idényben a csapatomtól láttam. Aztán jött az utolsó tíz perc, és a második félidőben visszaestünk kicsit, mindenki láthatta, hogy a Liverpool milyen nagyszerű együttes. De aztán változtattunk, átvettük az irányítást, hinni kezdtünk a győzelemben, helyzeteket dolgoztunk ki és gólokat szereztünk – foglalta össze a látottakat Ten Hag.

A holland menedzser szerint a győzelemből még sokat meríthet a United.

– Ez lehet az a pillanat, ami meghozza a csapat hitét, és energiát ad a jövőre nézve, hogy csodálatos dolgokat érjünk el. Ha így le tudjuk győzni a Liverpoolt, akkor bármelyik csapatot meg tudjuk verni. Most rajtunk áll, hogy bizonyítsuk ezt – húzta alá.

 

Klopp a játékosai miatt aggódik

Jürgen Klopp a lefújás után sportszerűen elismerte, igazságos eredmény született. A német mester amiatt aggódik, hogy a meccsnek milyen hatása lesz a jövőre nézve, ugyanis amikor már-már rendeződni látszott a helyzet, és a sérüléseik után sorban tértek vissza a futballistái, újabb játékosainál léptek fel problémák.

– Az United jól kezdett, mi nem. Aztán összeszedtük magunkat, a második félidőben le kellett volna zárnunk a meccset, de nem tudtuk, ők pedig visszajöttek. A játékosaim minden tőlük telhetőt megtettek, de olykor nem a legjobb döntéseket hozták meg. A United megérdemelten jutott az elődöntőbe, úgyhogy el kell fogadnunk a vereséget – fogalmazott a Liverpool mestere, aki amiatt aggódik, mi lesz a játékosaival a válogatott szünetben. – Most mindenki hazatér a válogatottjához, aztán remélem, hogy egészségesen jönnek vissza hozzánk. De Luis Díaznak a lágyéka, Darwin Núneznek a combhajlítója, Cody Gakpónak pedig a bokája fáj már most is. Hihetetlen, hogy négy-öt nap múlva újra játszaniuk kell.

Klopp nemcsak a történtek miatt volt dühös, hanem egy dán televízió riportere is kihozta a sodrából, amikor arról kérdezte, a máskor oly energikus csapata miért gyötrődött a hosszabbításban. A német vezetőedző rávágta, az újságíró szerinte hülye kérdést tett fel, majd néhány mondat után feldúltan távozott, és közben folyamatosan mondta a magáét.

Borítókép: Jürgen Klopp az Old Traffordon (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.