„A szíve vitt előre mindenkit” – örömszavak válogatottunk olimpiai kvalifikációja után

A magyar férfi kézilabda-válogatott is ott lesz a párizsi olimpián, miután sikerrel vette a vasárnap véget ért tatabányai selejtezőtornát. A kvalifikációról az utolsó mérkőzés hajrája döntött, ezt követően nyilatkoztak nekünk a főszereplők.

2024. 03. 18. 5:05
null
Tatabánya, 2024. március 17. A magyar csapat ünnepel, miután megnyerte a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország - Portugália mérkõzését a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyõzte Portugáliát. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap este legyőzte Portugáliát a Tatabányán zajló olimpiai selejtezőtorna utolsó mérkőzésén, ezzel pedig csoportmásodikként kvalifikálta magát a párizsi játékokra. A nagy sikert elért játékosok közül mindenki örömmel állta az újságírók kérdéseit, még jóval a lefújás után is – alább Bartucz László, Bodó Richárd és Bóka Bendegúz nyilatkozatait olvashatják el.

ERDÉLYI Gábor; HANUSZ Egon; BODÓ Richárd
Bodó Richárd (39) és a csapat boldogsága határtalan. Fotó: Bodnár Boglárka

 

Külön öröm, hogy Tatabányán lett meg a kijutás

– Brutális, fenomenális – felelte Bodó Richárd arra a kérdésünkre, hogy milyen megélni azt, hogy Magyarország 2012 után újra ott lehet az olimpián. – Nagyon büszke vagyok a csapatra, az edzőkre, a stábtagokra, a szurkolókra, a családtagjaimra, valamennyiüknek köszönöm szépen. Számomra külön pluszt jelentett, hogy Tatabányán értük el ezt a sikert, hiszen itt lettem játékos, éveket játszottam ebben a városban. A portugálok elleni meccs hajrájában éreztem a csapaton, hogy nagyon elfáradt, ez volt a harmadik mérkőzésünk a selejtezőtornán, de a szíve vitt előre mindenkit. Volt, aki jobban játszott vasárnap, volt, aki kevésbé, de mindig kisegítettük egymást. A végén nagyon jól összezártunk, Bartucz Laci pedig fantasztikus volt a végére.

 

Az egész csarnok, az egész ország diadala

A Tatabánya kapusa, Bartucz László fontos pillanatokban is bravúrokkal jelentkezett, jócskán kivette a részét a kvalifikációból. Amikor a lefújás után őt éltette a közönség, ő diadalittasan a mezén látható címerre mutatott.

BARTUCZ László
Bartucz László végig hitt a győzelemben. Fotó: Bodnár Boglárka

–  Nemcsak az egész csapat, hanem az egész csarnok, az egész ország diadala volt ez. A mozdulatom azt fejezte ki, hogy magyarok vagyunk, itt vagyunk és küzdünk egymásért, együtt – szögezte le a lapunknak nyilatkozó kapus. – Az egymásba vetett hitünk átsegített a nehéz pillanatokon, de nagy szerepe van a sikerben a szurkolótáborunknak is, aki a 8. játékos volt vasárnap a pályán. Ha belegondolok abba, hogy korábban milyen kézilabdázók képviselhették Magyarországot az olimpián, hogy kikhez csatlakozhatunk, ha a Jóisten is megsegít bennünket… Nagyon boldog vagyok, hogy nekünk is sikerült kijutni!

 

 

Valóra vált az álom

A balatonfüredi kézilabdacsapatot erősítő Bóka Bendegúz vasárnap is góllal járult hozzá a győzelemhez.

– Valamennyiünknek az álma valósult meg azzal, hogy kijutottunk az olimpiára. A selejtezőtorna előtt tudtuk, hogy nagyon kemény három mérkőzés vár ránk, de szerencsére sikerült megoldanunk ezt a feladatot. Hogy honnan jött az az energia, amivel a második félidőben sikerült megfordítanunk az állást Portugália ellen, azt nem tudnám megmondani, ám valószínűleg a szurkolók is közrejátszottak benne, átsegítettek minket a holtpontokon. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy végig támogattak minket és hittek bennünk – mondta a Magyar Nemzetnek Bóka.

Magyarországgal együtt immáron teljes az olimpiai kézilabdatorna mezőnye, amelynek tagja rendezőként Franciaország, világbajnokként Dánia, Afrika-bajnokként Egyiptom, a Pán-amerikai Játékok győzteseként Argentína, az ázsiai selejtezőt megnyerő Japán, az Európa-bajnok jogán Eb-bronzérmesként Svédország, valamint Spanyolország, Szlovénia, Németország, Horvátország és  Norvégia.

Csokorban a boldog magyar játékosok nyilatkozatai Kibédi Péter videóján:

Borítókép: Irány Párizs! (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.