Szegeden lépte le nagy riválisát a Veszprém, szinte csak formalitás a BL-visszavágó

A többször is tetemes különbséggel vezető Telekom Veszprém hétgólos előnyről várhatja az OTP Bank-Pick Szeged elleni, április 4-én sorra kerülő visszavágót, miután csütörtökön 37-30-ra győzött a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéért zajló párharc első, szegedi mérkőzésén. A Veszprém fél lábbal már a legjobb nyolc között érezheti magát.

2024. 03. 28. 20:17
Corrales-kapus több fontos védéssel segítette győzelemhez a Veszprémet. Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi kézilabdázás két meghatározó klubja tavaly került össze először a Bajnokok Ligájában. Most, egy évvel később ismét összejött a rangadó, miután az idény korábbi szakaszában a szegediek hatodikként, a veszprémiek pedig harmadikként zártak a maguk csoportjában. Az aktuális idényben a csütörtöki találkozót megelőzően egyszer, 2023 novemberében játszottak egymás ellen a riválisok, akkor Szegeden a Veszprém nyert 30-25-re.

 

Álomrajt a Veszprémtől, de megrázta magát a Szeged

Derült égből villámcsapásként érte a Pick Aréna közönségét, hogy a BL-meccs 5. percében már 4-0-ra elhúzott a Telekom Veszprém. Pedig korábban, még gól nélküli állásnál megszerezhette volna a vezetést a házigazda, ám Corrales kivédte Sostaric hetesét. A veszprémiek kapusa később is több fontos védéssel jelentkezett, ez pedig oda vezetett, hogy először a 6. percben tudta bevenni a Veszprém kapuját a Szeged. Eggyel később, amikor 6-1-et mutatott az eredményjelző, érezve a bajt, időt is kért a szegediek edzője, Kárpáti Krisztián.

A rövid játékmegszakítás után tovább nyílt az olló a csapatok között, az első félidő felénél 10-4-re is vezetett a Veszprém. A folytatásban potyogtak a gólok, de a Szeged sokáig nem tudott jelentősen faragni a hátrányából. Nyolc perccel a szünet előtt, 17-13-nál Bombac segíthetett volna ezen, de lövését Corrales hárította. A 24. minutumban, Garciandia góljánál már csak kettő volt közte (15-17), ekkor váratlanul felsejlett némi remény a szegediek előtt, a szünetben azonban 20-17 volt az állás.

Nem tudott közelebb kerülni a házigazda

A második játékrész is Veszprém-góllal kezdődött, ám Remili találatára Garciandia rögtön válaszolt. Később átmeneti emberhátrányba került a vendégcsapat, de Corrales védéseinek köszönhetően ezzel nem tudott élni a Szeged. Ez azt hozta, hogy a 36. percre újra hattal, 25-19-re vezetett a Veszprém – Kárpáti Krisztián újra időkéréshez folyamodott. Ez sem segített, hamarosan újabb góllal növelte fórját a Veszprém.

Vesztett helyzete ellenére kitartóan „futott” az eredmény után a Szeged, 13 perccel a fordulás után 8-8-ra állt a játékrész. A korábban felhalmozott hátrányt azonban nem sikerült eltüntetni, köszönhetően annak, hogy a Veszprém magabiztosan, stabilan őrizte a korábban megszerzett előnyt. Kárpáti edző ugyan még harmadszorra is időt kért, de a befejezéseknél rendre jelentkező szegedi hibák a a hajrában sem maradtak büntetlenül. A kritikus pillanatokban a veszprémi kaput védő Corrales parádézott, ez pedig összességében a Telekom Veszprém sima, 37-30-as győzelmét eredményezte. Az április 4-én, Veszprémben sorra kerülő visszavágó csupán formalitásnak tűnik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.