A Liverpool elhasalt, Szoboszlai miatt pedig aggódhatunk

A Liverpool 2-0-ra elveszítette az Everton elleni városi derbit a Premier League szerda este pótolt mérkőzésén, így lassan kimondhatjuk, hogy Jürgen Klopp búcsúidényében a csapata nem lesz bajnok. Szoboszlai Dominiknek emiatt a szíve fájhatott, a lába pedig egy rúgás miatt. A magyar középpályás a lecserélése után fájdalmas arccal ült le a kispadra.

2024. 04. 24. 22:58
Az Everton kétszer vette be a Liverpool kapuját
Az Everton kétszer vette be a Liverpool kapuját Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal kedden könnyen megoldotta a maga feladatát, 5-0-ra nyerte a Chelsea elleni derbit. Ezek után szerdán a Liverpoolra is városi rangadó várt, és a Vörösöknek is győzelemre volt szükségük, hogy versenyben maradjanak a bajnoki címért.

Szoboszlai (hátul vörös mezben) sem tudott segíteni a Liverpoolon
Szoboszlai (hátul vörös mezben) sem tudott segíteni a Liverpoolon Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN

Csakhogy Jürgen Klopp csapata általában nem nyerni jár az Everton otthonába. A Goodison Parkban lejátszott legutóbbi tíz mérkőzéséből csak kettőt tudott behúzni, a maradék nyolc döntetlennel ért véget.

A Liverpool mezőnyfölénye mit sem ért

A szerdai találkozót sem kezdte jól a Szoboszlai Dominiket is bevető Liverpool. A 3. percben Abdoulaye Doucoure járt közel a gólhoz, röviddel később pedig Alisson kaszálta el Dominic Calvert-Lewint, amiért büntetőhöz jutott az Everton. Végül ez csak figyelmeztető jel volt a Liverpoolnak, nem került hátrányba, mert a videószobában megállapították, hogy lesről indult az angol támadó, így visszavonták a tizenegyest.

A vendégek nem tanultak az esetből, a Liverpool játszott mezőnyfölényben, az Everton pedig veszélyesebben. Rászolgáltak arra, hogy ők kerüljenek előnybe, ami a 27. percben meg is történt. Ben Godfrey lövésével még semmire sem ment a házigazda, de aztán Jarrad Branthwaite elé keveredett a labda, és ő a jobb alsóba lőtt. (1-0)

A szünet előtt felpörgött a Liverpool, de hátrányban zárta az első félidőt. A fordulás után egyre-másra próbálkoztak a Vörösök, ám ahogy azt már az elmúlt hetekben megszokhattuk tőlük, ezek gyenge lövések voltak.

A másik oldalon szó sem volt ilyesmiről. Az 57. percben Dwight McNeil tornáztatta meg Alissont, majd az ezt követő szögletből Calvert-Lewin gólt fejelt. (2-0)

Szoboszlai Dominiket megrúgták korábban, ezért ekkor már a lábát fájlalva mozgott. Nem jelentett meglepetést, hogy a 63. percben lecserélték őt. A kispadra is grimaszolva ült le a magyar középpályás, aki mellett Curtis Jonest és Ibrahima Konatét is lehívta a pályáról Jürgen Klopp. Őket Harvey Elliott, Wataru Endo és Jarell Quansah váltotta.

 

A vendégek kétgólos hátrányban sem veszítették el a reményt, a mérkőzést viszont végül igen. Így három pont a hátrányuk az Arsenallal szemben, míg a két meccsel kevesebbet játszó Manchester City csak egy ponttal marad el a Liverpooltól. A Vörösök helyzete már reménytelennek tűnik, Jürgen Klopp búcsúidényében vélhetően nem ők lesznek a bajnokok.

Az Everton maradt a 16. helyen.

 

Premier League, a 29. fordulóból elhalasztott mérkőzések

kedd:
Arsenal–Chelsea 5-0

szerda:
Wolverhampton–Bournemouth 0-1
Crystal Palace–Newcastle United 2-0
Everton–Liverpool FC 2-0
Manchester United–Sheffield United 4-2

csütörtök:
Brighton–Manchester City 21.00 (tv: Spíler 1)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.