„Mindent elmond a teljesítményünkről, hogy…” – edzői értékelések a drámai kupaelődöntő után + videó

A Nyíregyházát felkészítő Tímár Krisztián a rutintalanság számlájára írja csapata helyzetkihasználási hiányosságait, míg a Ferencváros edzője, Leandro de Almeida szerint a szurkolók voltak a bajnokcsapat legjobb formában lévő „játékosai”. Így értékeltek a szakemberek a kupaelődöntő után.

2024. 04. 25. 7:39
TÍMÁR Krisztián
Tímár Krisztián a vereség ellenére is büszke csapatára. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Ferencváros hátrányból fordítva, hajrágólokkal győzte le 2-1-re a Nyíregyházát a Magyar Kupa szerda esti második elődöntőjében, így bejutott a fináléba, ahol a Paks lesz majd az ellenfele. A vendéglátó a 68. percben szerzett vezetést, erre válaszul a Fradi a 85. és a 89. minutumban szerezte a gólokat. Mindkét klub részéről a klubhonlapnak nyilatkoztak az edzők.

A Ferencváros kapusát, Varga Ádámot többször is próbára tették a nyíregyháziak. Fotó: Kelet-Magyarország/Gazdag Mihály

A helyzetkihasználás nem volt tökéletes

– Büszke vagyok a csapatra, óriásit küzdöttek a játékosaim – kezdte a nyíregyháziak 44 éves trénere, Tímár Krisztián. – A vezetésünk után volt esélyünk, hogy megszerezzük a második gólt, sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt tökéletes, ami a rutintalanságnak is betudható, de mindent elmond a teljesítményünkről, hogy az ellenfél kapusa lett csapata legjobbja. Sajnálom, hogy nem írhattuk tovább a Szpari futballtörténelmét.

 

Szervezetten játszott az ellenfél

– Először is szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, 12. játékosként ők voltak ma a legjobb formában – mondta el már az eltiltott vezetőedző, Dejan Sztankovics távollétében értékelő Leandro de Almeida a Ferencváros részéről. – Tudtuk, hogy ez egy olyan meccs lesz, ahol a végsőkig kell küzdenünk. A Nyíregyháza nagyon szervezetten játszott, nem véletlen, hogy eljutottak az elődöntőig. Örülök, hogy ilyen tartást mutatott ma a csapat. Az utolsó pillanatig hittünk benne, hogy tudunk fordítani, de a legfontosabb, hogy bejutottunk a döntőbe. Az akarat volt a győzelem kulcsa. Voltak hibáink, technikai, taktikai szempontból is, de az akarás, a szív hozta ezt a győzelmet.

 

Videón a győztes gól

A mindent eldöntő találatot a csereként beálló Edgar Szevikjan szerezte egy perccel a rendes játékidő vége előtt. Nézze meg ön is az alábbi videón, ahol a futballista nyilatkozatát is hallhatja! 

A hazai kupasorozat döntőjében tehát a Paks és a Ferencváros találkozik majd. A mérkőzést május 15-én rendezik a budapesti Puskás Arénában.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.