Szoboszlai és Szalah viszonyáról árulkodó videó került napvilágra

A németországi Európa-bajnokság és az Egyesült Államokban rendezett Copa América végjátékában is érdekelt labdarúgók még a szabadságukat töltik a Liverpool csapatánál, a többiek viszont a nyári szünetük után sorban futnak be a felkészülésre. Amint arról már beszámoltunk, kedden Szoboszlai Dominik is csatlakozott a társaihoz, és már bepillantást is nyerhettünk abba, hogyan zajlik a felkészülés.

2024. 07. 17. 15:02
Szoboszlai Dominik belevetette magát a munkába
Szoboszlai Dominik belevetette magát a munkába Forrás: Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kirkbyi edzőközpontban Arne Slot vezetőedző egyre több sztárjátékosát foghatja munkára, és labdarúgók többek között átestek az úgynevezett 6MRT teszten, ami hatperces futást takar (6 Minute Run Test). Ez a 12 perces Cooper-teszt rövidebb alternatívája. A feladat az, hogy hat perc alatt minél nagyobb távolságot kell lefutni. A PoolBarátok Facebook-oldala arról számolt be, hogy a tesztet első körben teljesítő játékosok közül Szoboszlai Dominik érte el a harmadik legjobb eredményt. Mivel a magyar válogatott csapatkapitánya az előző szezonban is kitűnt a futóteljesítményével – legalábbis a szezon első felében, amikor biztos helye volt a kezdőcsapatban – ez nem lenne nagy meglepetés, de az Európa-bajnokságon nem volt százszázalékos állapotban.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik. Fotó: Liverpool FC

Az Eb előtti utolsó felkészülési meccsen Izrael ellen úgy jött le a pályáról, hogy bekötözték a combját. Utólag azt mondta, nincs gond, csak beállt a lába, de az Európa-bajnokságon már a Svájc és a Németország elleni mérkőzéseken is az érződött, hogy lehetnek gondjai. A németek elleni meccs után edzéseket hagyott ki, s bár a hivatalos kommunikáció szerint nem volt baja, csak regenerálódott, a skótok elleni meccsen még látványosabb volt, hogy nem tud teljes erőbedobással játszani. A mérkőzés után tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány is elismerte, hogy Szoboszlai gyakorlatilag sérülten játszik az Eb-n.

 

 

Mohamed Szalah és Szoboszlai Dominik együtt futhat

Ám úgy néz ki, hogy ez a sérülés már a múlté, és a társaihoz kedden csatlakozott Szoboszlai jó hangulatban végzi az edzéseket. S a Liverpool X-oldalán olyan videó is megjelent, amely arról árulkodik, hogy Szoboszlai és Mohamed Szalah között remek a viszony. Az egyiptomi klasszis nagy mosollyal, poénkodva fogadta honfitársunkat, és megjegyezte, hogy vele szeretne futni!

Magyarországon Szalah tavaly sok bírálatot kapott a szurkolóktól, hogy a mérkőzéseken látványosan nem passzol Szoboszlainak. De a szezon végén azért két meccs is akadt, amikor a hajrára becserélt magyar légiós az egyiptomival kényszerítőzve került helyzetbe. 

Bepillantás az edzésbe:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.