Szoboszlai Dominiket is elszomoríthatja a Real Madrid lépése

A Liverpool három kulcsjátékosának is jövőre jár le a szerződése, és egyelőre nem tudni, hogy Mohamed Szalah, Virgil van Dijk és Trent Alexander-Arnold meddig szolgálja még a Vörösöket. Utóbbi korábban azt tervezte, hogy pályafutása végéig nevelőcsapatánál marad, de elképzelhető, hogy enged a Real Madrid csábításának.

2024. 07. 17. 14:10
Alexander-Arnold Klopp Liverpooljának egyik alapembere volt
Alexander-Arnold Klopp Liverpooljának egyik alapembere volt Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a nyár is sok változást hozott Liverpoolban. A legfőbb természetesen Jürgen Klopp távozása volt, aki kilenc idény után mondott le a vezetőedzői posztról. De rajta kívül a klubot hosszú éveken keresztül szolgáló Joel Matip, illetve Adrián és Thiago Alcantara is elköszönt az angoloktól, utóbbi a futballtól is.

Bellingam (jobbra) győzködheti Alexander-Arnoldot, hogy elhagyja a Liverpoolt a Real kedvéért
Bellingam (jobbra) győzködheti Alexander-Arnoldot, hogy elhagyja a Liverpoolt a Real kedvéért Fotó: AFP/Ina Fassbender

Mi lesz a Liverpool három kulcsemberével?

Talán velük még nem ért véget a sor. Klopp három kulcsjátékosának, Mohamed Szalahnak, Virgil van Dijknak és Trent Alexander-Arnoldnak is 2025 nyarán jár le a szerződése. Egyelőre egyikükről sem tudni, hogy sikerül-e megegyezniük a Vörösökkel kontraktusuk meghosszabbításáról, és hogy egyáltalán vágynak-e erre, esetleg már most távoznának, amikor a klub még pénzt kaphat értük.

Szalah a szaúdi ligából sorra kapta az ajánlatokat, de a megnyilvánulásai alapján ő várhatóan kitölti a szerződését. Virgil van Dijk az elvesztett Eb-elődöntő utáni elkeseredésében azt nyilatkozta, át kell gondolnia a jövőt.

De míg ők ketten 32, illetve 33 évesek, tehát hosszú távon már nem építhet rájuk az angol csapat, addig Alexander-Arnold csak 25. Liverpooli születésű játékosról van szó, fiatal kora ellenére régóta alapembernek számít. Néhány éve még arról beszélt, Steven Gerrard útját szeretné követni, azaz helyi srácként egész karrierje során a Liverpoolt szolgálná (Gerrard végül a Los Angeles Galaxynál vezetett le) és a csapatkapitányi karszalagról álmodozik. 

A kijelentése óta eltelt időszakban viszont minden trófeát megnyert a Klopp-gárda tagjaként, talán már új kihívásokra vágyik. A Real Madrid hosszú ideje udvarol neki, és a német Bild információi szerint a spanyolok felvették a kapcsolatot a játékos ügynökével, mivel Alexander-Arnoldnak már nem lenne ellenére a klubváltás.

A királyi gárdának hamarosan szüksége lesz egy jobbhátvédre, hiszen Dani Carvajal 32, Lucas Vazquez 33 éves, és Madridban úgy látják, az angol játékos megfelelő utódjuk lehetne.

Ha idén, esetleg jövő nyáron létrejön a transzfer, Alexander-Arnold közeli barátja, Jude Bellingham oldalán játszhatna. Egy másik barátja, a Liverpoolba kedden visszatérő Szoboszlai Dominik viszont vélhetően inkább annak örülne, ha a védő korábbi álmait próbálná inkább megvalósítani.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.