Aggódhatnak a Liverpool-szurkolók? A kapitány a jövőjéről nyilatkozott

Virgil van Dijk nehéz idényen van túl. A Liverpool és a holland válogatott csapatkapitányát vörös és narancssárga mezben is sok csalódás érte az elmúlt idényben, és egyelőre nem látja tisztán a jövőt.

2024. 07. 11. 14:57
Virgil van Dijk a 2017-es megérkezte óta a Liverpool egyik kulcsfigurája
Virgil van Dijk a 2017-es megérkezte óta a Liverpool egyik kulcsfigurája Fotó: AFP/HENRY NICHOLLS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland válogatott némi meglepetésre elődöntőbe jutott a németországi Európa-bajnokságon, de ott szomorú véget ért a történet. Ronald Koeman 2-1-re elveszített az angolok elleni csatát, így ezúttal is trófea nélkül marad. Ráadásul Virgil van Dijk szerint a kiesésükhöz néhány játékvezetői döntés is hozzájárult.

Virgil van Dijk Liverpool
A Liverpool és a holland válogatott csapatkapitánya egy trófeával zárta az idényt Fotó: AFP/Glyn KIRK

A csapatkapitány csalódottságán nincs mit csodálkozni, hiszen a hollandok egy apró lépésre voltak a döntőtől. Ő pedig 33 éves, sok lehetősége már biztosan nem lesz rá, hogy a válogatottal kupát nyerjen.

Van Dijk még nem egyezett meg a Liverpoollal a folytatásról

Van Dijknak a Liverpoollal sem úgy sikerült az idénye, ahogy azt az év elején a klubnál remélhették. Akkor még négy trófeára voltak esélyesek, de végül csak a lekicsinyelt Angol Ligakupát hódították el Jürgen Klopp utolsó szigetországi szezonjában.

A holland kolosszus következő mestere honfitársa, Arne Slot lesz. Elvileg. Az persze már biztos, hogy Slot vezeti a 2024–25-ös kiírásban a Liverpoolt, ám az nem egyértelmű, hogy Van Dijk a csapatnál marad-e. A Vörösök alapemberének szerződése jövő nyáron jár le, és amikor májusban a hosszabbításról kérdezték őt a szigetországi újságírók, nem tudott újdonságokkal szolgálni.

Ez az Európa-bajnoki kiesést követően is így van. – Fogalmam sincs, hogy mi lesz. A nyáron alaposan átgondolom, hogy mit szeretnék a jövőben klub- és válogatottszinten. Először fel kell dolgoznom a történeket, aztán újra elővehetjük a témát. Ebben az idényben nagyon sok minden történt. Elérzékenyül az ember, amikor rájön, hogy vége van – mondta a védő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.