A rangadó előtt reagált Gulácsi Péter meglepő szavaira a Leipzig vezetőedzője

Magyar szempontból a szombati játéknap egyik legérdekesebb meccsét Németországban játsszák, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második fordulójában a bajnok Bayer Leverkusen vendége a két magyar játékost is soraiban tudó RB Leipzig lesz. A lipcseiek edzője, Marco Rose a rangadó előtt reagált Gulácsi Péter szavaira is.

2024. 08. 31. 9:09
ROSE, Marco
Marco Rose 2022 szeptembere óta az RB Leipzig vezetőedzője . Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét klub győzelemmel kezdte meg szereplését a Bundesligában: a Leverkusen egy hete a Borussia Mönchengladbach vendégeként nyert 3-2-re, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzig pedig Lipcsében verte meg 1-0-ra a Bochumot.

 

Willi Orbán biztosan kimarad

A lipcseieknél egy változtatás biztosan lesz az előző héthez képest, Marco Rose ugyanis a Leverkusen–Leipzig-rangadón (tv: Arena4, 18.30) nem számíthat a magyar válogatott hátvédre, Willi Orbánra, akit a Bochum elleni összecsapás 85. percben utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállítottak, majd két mérkőzésre eltiltottak.

A csapat másik magyarja, a kapus Gulácsi Péter ugyanakkor rendelkezésre áll, ő védett az idénynyitón is. Mi is megírtuk, hogy ezt követően arról beszélt, hogy a jövőben miként alakulhat át a kapusok szerepe. Szerinte honosítani kellene a Bayer Leverkusennél már bevált gyakorlatot, és cserélgetni a kapusokat.

– Mindenki mindig játszani akar, de észre kell venni, hogy a kapusok számára sem csökken a terhelés. Több Bajnokok Ligája-meccs van, a válogatottal ott van a Nemzetek Ligája, és szerintem pár éven belül teljesen normális lesz, hogy a kapusok is váltogatják egymást. Valami hasonlót várok nálunk is. Ennyi mérkőzésnél lenne értelme a rotációnak – jelentette ki Gulácsi Péter.

Gulácsi Péter helytállt az RB Leipzig kapujában
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/firo Sportphoto/Ralf Ibing

 

A vezetőedző reakciója

Az 57-szeres válogatott kapuvédő szavaira most Marco Rose is reagált. Mint azt a Ripost megírta, a vezetőedző korábban már célzott arra, hogy bár magyar klublegendája előnyt élvez nála, lesznek olyan időszakai a szezonnak, amikor helyette a 22 éves, 10 millió euróér igazolt Maarten Vandevoordt kerül majd a kezdőcsapatba. Egyrészt, mert megérdemli, másrészt, hogy motivált maradjon, és ne akadjon meg a fejlődése.

– Mindig jó, ha egy játékos megérti, hogy a vetélytársa is minőséget képvisel és szeretne játszani. Nem hinném, hogy Pete úgy gondolta, minden héten másikukat állítsuk a kapuba. Ugyanakkor természetesen ő is látja, hogy Maarten is egy remek kapus, aki szintén szeretné megmutatni magát. Mindig Frederik Gössling kapusedzővel szoros együttműködésben fogunk dönteni a kapuskérdésben, aszerint, hogy minek van értelme

 – közölte Rose a Bundesliga-rangadó előtt.

 

Két éve várnak a sikerre

A lipcseieknek volna miért bosszút állni a címvédő Leverkusenen szombat este, az előző idényben ugyanis a bajnokságot veretlenül megnyerő együttes nyerte mindkét egymás elleni meccset. A Lipcse legutóbb 2022 októberében tudott győzni ebben a párharcban, akkor vendéglátóként 2-0 arányban bizonyult jobbnak.

Bundesliga, 2. forduló
Pénteken játszották:
Union Berlin-St. Pauli 1-0 (1-0)

(Schäfer András a 67. percben állt be a berlini csapatba)

Szombat:
Eintracht Frankfurt–Hoffenheim 15.30
Holstein Kiel–Wolfsburg 15.30
VfB Stuttgart–Mainz 15.30
VfL Bochum–Borussia Mönchengladbach 15.30
Werder Bremen–Borussia Dortmund 15.30 (tv: Arena 4)
Bayer Leverkusen–RB Leipzig 18.30 (tv: Arena 4)

Vasárnap:
Heidenheim–Augsburg 15.30 (tv: Arena 4)
Bayern München–Freiburg 17.30 (tv: Arena 4)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.