Gulácsi a kiválasztott, de nem bánná, ha néha a kispadra szorulna

Gulácsi Péter az RB Leipzig első számú kapusaként kezdte meg a Bundesliga 2024–2025-ös kiírását. Az 57-szeres magyar válogatott futballista szerint ugyanakkor a jövőben nagy változások lesznek a kapusposzton, rotálni fogják a játékosokat. Ez Gulácsinak sem lenne ellenére.

2024. 08. 28. 14:31
Gulácsi Péter az RB Leipzig első számú kapusa
Gulácsi Péter az RB Leipzig első számú kapusa Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/JAN WOITAS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú kihagyása után Gulácsi Péternek Janis Blaswich személyében komoly vetélytársa akadt az első számú kapus posztjáért az RB Leipzignél. A magyar kapus sokszor a kispadra szorult, de februárban visszaszerezte a helyét a németek kezdőcsapatában, a tavasszal szinte minden meccsen ő védte a gárda kapuját.

Gulácsi posztriválisa, Maarten Vandevoordt felkészülési mérkőzésen már magára öltötte a Leipzig mezét
Gulácsi posztriválisa, Maarten Vandevoordt felkészülési mérkőzésen már magára öltötte a Leipzig mezét (Fotó: AFP/Ronny Hartmann)

– Büszke vagyok rá, hogy visszaküzdöttem magam a legmagasabb szintre. Harcolnom kellett és türelmesnek kellett lennem – idézte fel a nehéz időszakot a Sport Bildnek adott interjújában Gulácsi.

Blaswich ezt az idényt már nem is a Lipcsénél kezdte meg, hanem a testvércsapat Red Bull Salzburgnál véd kölcsönben. De Gulácsi így sem maradt posztrivális nélkül, a 22 éves Maarten Vandevoordt a nyáron csatlakozott a csapathoz, miután a Leipzig tízmillió eurót utalt át érte a Genknek.

Gulácsi rotálna

De a fiatal belga futballista nem veszi el tapasztalt társa kenyerét, Marco Rose vezetőedző az idény kezdete előtt megerősítette, Gulácsi marad az első számú kapus. Ennek megfelelően az eddigi két tétmérkőzésen az 57-szeres magyar válogatott játékos állt a kapuban.

A pozitív fejlemények ellenére Gulácsi nem bánná, ha olykor ő is a kispadra kerülne. Szerinte honosítani kellene a Bundesliga-címvédő Bayer Leverkusennél már bevált gyakorlatot, és cserélgetni a kapusokat.

– Mindenki mindig játszani akar, de észre kell venni, hogy a kapusok számára sem csökken a terhelés. Több Bajnokok Ligája-meccs van, a válogatottal ott van a Nemzetek Ligája, és szerintem pár éven belül teljesen normális lesz, hogy a kapusok is váltogatják egymást 

– vélekedett Gulácsi. – Valami hasonlót várok nálunk is. Ennyi mérkőzésnél lenne értelme a rotációnak.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.