Vogel Soma elárulta a titkot, a csapattársak mindig meglepik

A magyar férfi-vízilabdaválogatott ötméteresekkel nyert Olaszország ellen, ezzel bejutott a párizsi olimpia elődöntőjébe. A magyar csapat egyik hőse Vogel Soma volt, aki a szétlövésben három, a rendes játékidőt is számítva összesen öt olasz ötméterest védett ki. Vogel Soma a mérkőzés után beszélt arról, hogy mi áll a védései hátterében, s azt is elárulta, hogy szokott aludni a nagy meccsek után.

2024. 08. 07. 23:37
Vogel Soma Edoardo di Somma ötméteres védés magyar csapat olimpia 2024 Olaszország vízilabda
Csak a papírforma: Vogel Soma ötméterest véd Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan lehetetlen lesz számontartani, hogy Vogel Soma hány ötméterespárbajnak lett a hőse. A magyar férfi-vízilabdaválogatott kapusa az olimpia negyeddöntőjében is megmutatta, mire képes: a rendes játékidőben kettőből kettő, majd a szétlövésben négyből három olasz lövést kivédett. Vogel Soma is tisztában van vele: most már félnek tőle az ellenfelek.

Vogel Soma Vámos Márton Jansik Szilárd magyar csapat férfi vízilabda ötméteres Párizs olimpia 2024 elődöntő
Vogel Soma ismét fogadhatta Vámos Márton, Jansik Szilárd és a többiek gratulációját (Fotó: Csudai Sándor)

– Éreztem, hogy bennük maradt, hogy már a rendes játékidőben is kivédtem kettőt. Egyébként pedig a statisztika, a megérzés és a reflex összessége az, amiből jönnek a védések, na meg az, hogy nyugodt lehetek, hiszen nálunk vannak a világ legjobb lövői, sokszor az is elég, ha egyet kivédek a párbajban – mondta az olaszok elleni siker után az interjúzónában Vogel Soma.

Vogel Soma őszinte vigyora

Parázs hangulatú meccs lett az olasz és a magyar válogatott negyeddöntőjéből, különösen az olaszok piros lapja után.

– A négyperces kiállítás végére a lélektani fölény átfordult az ő oldalukra, ők voltak agresszívebbek, ők voltak gyorsabbak ekkor. De fel tudtunk állni, s bár örültem volna, hogy ha rendes játékidőben meg tudjuk nyerni, a vigyor így is ugyanolyan őszinte az arcomon, mintha simán nyertünk volna – fogalmazott a meccsről a magyar kapus.

Miután kedden a női kézilabda- és vízilabda-válogatott is elveszítette a negyeddöntőjét, a férfipólósok maradtak egyedüliként, akik klasszikus csapatjátékban érmet szerezhetnek Magyarországnak Párizsban.

– Egyébként is sok mindenkiért küzdünk itt az olimpián: családért, barátokért, edzőkért, még hosszan lehetne sorolni. De benne volt a fejemben, hogy a labdajátékok becsületéért is küzdünk ma, ez pluszmotivációt adott.

Hogy alszik a nagy meccs után Vogel Soma?

Eleve az olasz és a magyar válogatott meccse volt időrendben az utolsó a negyeddöntők sorában, a sok közjáték és az ötöspárbaj miatt tíz óra után ért csak véget. S az adrenalin sem könnyíti a gyors elalvást egy ilyen feszült találkozó után, bár ezzel Vogel elmondása szerint nem neki lesz problémája a csapatból.

– Néha meglepem a többieket, hogy milyen hamar elalszom, vagy ők lepnek meg engem reggel, hogy mondják, hogy hajnali 3-4 óra körül feküdtek le – árult el kulisszatitkot Vogel Soma, igaz, aztán hozzátette: – Lehet, hogy most másként lesz, olimpiai negyeddöntőt még nem nyertem korábban.

Az elődöntőben Horvátország lesz a magyar csapat ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.