Szoboszlai góllal tért vissza a BL-be, kilencszer köszönt be a Bayern

A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 1. játéknapján csak úgy potyogtak a gólok, a Juventus és az Aston Villa után a Liverpool és a Real Madrid is háromszor talált be, a Bayern München pedig meg sem állt kilenc gólig a Dinamo Zagreb ellen. Szoboszlai Dominik is eredményes volt kedden, idénybeli első góljával járult hozzá a Liverpool milánói győzelméhez.

2024. 09. 17. 23:06
Szoboszlai Dominik állította be a végeredményt a Liverpool milánói mérkőzésén
Szoboszlai Dominik állította be a végeredményt a Liverpool milánói mérkőzésén Fotó: AFP/PIERO CRUCIATTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kikapott szombaton a Liverpool, és sűrű időszak vár az együttesre, a születésnapos Arne Slot mégsem szánta rá magát a rotálásra. A Nottingham Forest elleni szombati vereséghez (1-0) képest csak két helyen változtatott a kezdőn a holland tréner: Andy Robertson helyett Kosztasz Cimikasz, míg Luis Díaz helyett Cody Gakpo került be a csapatba az AC Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre. Szoboszlai Dominik tehát a Liverpool idénybeli ötödik tétmeccsén is kezdett.

Football Champions League / FC Bayern Munich - GNK Dinamo Zagreb.
Harry Kane megállíthatatlan volt a Dinamo Zagreb elleni BL-mérkőzésen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/SVEN SIMON/Frank Hoermann

Az AC Milan élénken, a Liverpool álmosan vágott neki a keddi meccsnek. Ennek eredményeként már a 3. percben vezettek a hazaiak: egy gyors kontra végén az ellenfél térfélén végigrobogó Christian Pulisic célozta meg a jobb alsót, és lövése három Liverpool-játékos között utat talált a hálóig. 

A Vörösök a 15. perc környékén kezdtek éledezni. A szünetig Mohamed Szalah kétszer találta el a felső lécet, két csapattársa, Ibrahima Konaté és Virgil van Dijk viszont pontosabb volt az egyiptominál. Egy szabadrúgás, illetve egy szöglet után fejelt egy-egy gólt a két középhátvéd, így a térfélcserére már 2-1-es Liverpool-vezetésnél került sor.

A második félidőben már csak egy gól született, az éppen Szoboszlai Dominik nevéhez fűződik. A magyar középpályástól indult a Liverpool akciója a 67. percben, majd Cody Gakpo középre tette középre a labdát, ami aztán a felugró Szoboszlai lábszárán irányt változtatva kötött ki a kapuban. 

A legpatinásabb kupasorozatba egy év kihagyás után visszatérő Liverpool ezzel 3-1-re nyert Milánóban, győzelemmel kezdte az alapszakaszt megújult Bajnokok Ligájában.

Gólzápor Münchenben

A Bayern München bekezdett a Dinamo Zagreb ellen. Jamal Musiala különösen aktív volt, ő szerezte a meccs első gólját is a 9. percben, de les miatt nem adták meg a találatot, ahogy hét perccel később Serge Gnabry gólját sem. A 19. percben aztán már nem állt semmi a bajorok ünneplésének útjába, Harry Kane tizenegyest értékesített. Alig húsz perccel később már 3-0 volt az állás a házigazda javára, Raphael Guerreiro és Michael Olise is eredményes volt, eldőlni látszott a meccs.

Igen ám, csakhogy a mérkőzés kezdetén ápolást kérő Manuel Neuer már nem jött ki a második félidőre, és helyettese, Sven Ulreich gyors egymásutánban kétszer is kapitulált, a második zágrábi gól a lábai között gurult el a kapuig. 

De a németeket nem viselte meg a két bekapott gól, Kane és Olise a 61. percre visszaállította a háromgólos különbséget. Kane aztán mesterhármast ért el tizenegyesekből, a találkozón összeségében pedig mesternégyest, félig neki köszönhető, hogy a Bayern München kilenc (!) gólt gurított a Dinamo Zagreb kapujába.

Nehézkes Real Madrid-győzelem

A Real Madrid a müncheniekkel ellentétben nem hengerelt hazai közönsége előtt. Az első tizenöt percben Thibaut Courtois védéseinek és a stuttgarti játékosok pontatlanságának köszönhették a spanyolok, hogy nem kerültek hátrányba. 

Madridi részről Kylian Mbappé veszélyeztetett a 25. percben, Alexander Nubel bravúrral védett. A 46. percben viszont már a németek kapusa sem állt a labda útjába, és Rodrygo beívelése után Mbappé megszerezte a vezetést. A gólt néhány hazai helyzet követte, de ezek kimaradtak, hogy aztán a 68. percben Deniz Undav egy fejesgóllal egyenlítsen. Egy újabb fejesgóllal fordított a Real, a 83. percben Antonio Rüdiger talált be, majd a csodagyerek Endrick állította be a 3-1-es végeredményt a 95. percben.

A kedd késő esti BL-meccseken az AC Milanon kívül minden házigazda győzött, a Sporting 2-0-ra verte a Lille-t. Gyökeres Viktor szerezte a portugálok első gólját.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló:
Juventus (olasz)–PSV Eindhoven (holland) 3-1 (2-0)
gólszerzők: Yildiz (21.), McKennie (27.), Gonzales (52.), ill. Saibari (90+3.)

Young Boys (svájci)–Aston Villa (angol) 0-3 (0-2)
gólszerzők: Tielemans (27.), Ramsey (38.), Onana (86.)

AC Milan (olasz)–Liverpool (angol) 1-3 (1-2)
gólszerzők: Pulisic (3.), ill. Konaté (23.), Van Dijk (41.), Szoboszlai (67.)

Bayern München (német)–Dinamo Zagreb (horvát) 9-2 (3-0)
gólszerzők: Kane (19., 58., 73., 78. – az első, a harmadik és a negyedik 11-esből), Guerreiro (34.), Olise (38., 61.), Sané (85.),Goretzka (90+2.), ill. Petkovic (49.), Ogiwara (50.)

Real Madrid (spanyol)–VfB Stuttgart (német) 3-1 (0-0)
gólszerző: Mbappé (46.), Rüdiger (83.), Endrick (90+5.), ill. Undav (68.)

Sporting CP (portugál)–Lille (francia) 2-0 (1-0)
gólszerző: Gyökeres (38.), Debast (65.)
kiállítva: Gomes (40., Lille)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.