Elképesztő dolgokat írnak Szoboszlai Dominikról Olaszországban

Mohamed Szalah után Szoboszlai Dominik jelenti a legnagyobb veszélyt a Liverpool csapatából az AC Milanra a két csapat ma esti Bajnokok Ligája-meccsén, állítják Olaszországban. A cikk szerint Szoboszlai a valaha volt egyik legjobb magyar futballista, akinek alig van hibája, ezért ő lehet Arne Slot nyerőembere.

2024. 09. 17. 15:29
Edzésben a Liverpool labdarúgói, balról az első Szoboszlai Dominik. Forrás: facebook.com/LiverpoolFC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája első fordulójában a Liverpool az AC Milan vendégeként lép pályára ma 21 órától, és az Olaszországban népszerű futballoldal, a Tuttomercatoweb külön cikket szentelt a mérkőzés előtt az angol sztárcsapat magyar középpályása, Szoboszlai Dominik bemutatására. Pontosabban dicsőítésére. Már az írás címe sem fukarkodik a nagy szavakkal: „A modern kor legjobb magyarja, a Milan kihívása, a Red Bull felfedezettje”.

SOCCER: JUL 26 Liverpool vs Real Betis
PITTSBURGH, PA - JULY 26: Liverpool FC coach Arne Slot talks to midfielder Dominik Szoboszlai (8) during the preseason friendly against Real Betis at Acrisure Stadium on July 26, 2024 in Pittsburgh, Pennsylvania. (Photo by Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images)
Szoboszlai Dominik lehet a Liverpool és Arne Slot nyerőembere Fotó: Getty Images/Icon Sportswire

Ezek után azzal indítja a cikket az olasz szerző, hogy Szoboszlai „a magyar futball valaha volt egyik legjobb játékosa”. Fel is sorolnak néhány nevet, amelyek közé illik szerintük a magyar válogatott jelenlegi csapatkapitánya, így Puskás Ferenc, Kubala László, Hidegkuti Nándor és Bozsik József közé helyezik el őt. Szoboszlai rendkívüli tehetség, aki már az első Liverpoolnál töltött évében a szurkolók kedvence lett és igazolta a képességeit, állapítják meg.

A cikk végigveszi, hogy a Liverpoolnak milyen támadói vannak, de leszögezi, hogy Mohamed Szalah után Szoboszlai jelenti a legnagyobb veszélyt. „Egy őrületes támadósor, de Mohamed Szalah után, és az álomcsatárokkal együtt ott van Szoboszlai is, akinek a pályán szinte csak erősségei vannak és nagyon kevés hibája” – írják.

Röviden összefoglalják Szoboszlai útját a Főnixen, az MTK-n, a Lieferingen, a Red Bull Salzburgon és a Lipcsén keresztül Liverpoolig, és arra jutnak, hogy ő lehet taktikai és technikai értelemben egyaránt a klubikon Steven Gerrard utódja a Liverpoolban. Ezt azzal támasztják alá, hogy jó mindkét játékfázisban, átlövésekben, védekezésben, gólpasszokban, tehát összetett középpályás, így ő lehet Arne Slot és a Liverpool nyerőembere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.