Lionel Messi a Ferencváros sikere után úgy érezheti: győzött az igazság

A Ferencváros csütörtök este a kanadai Moise Bombito öngóljának köszönhetően 1-0-ra nyert a francia Nice ellen, így három forduló után három ponttal továbbjutó helyen áll az Európa-liga tabelláján. A Ferencváros sikerének vagy inkább Bombito balszerencséjének Lionel Messi is örülhetett, legalábbis ha az argentin sztár haragtartó. A nyári Copa América csoportkörében Messi súlyos sérülést is szenvedhetett volna Bombito durva szabálytalansága után.

2024. 10. 25. 9:45
Lionel Messi Bombito öngól Ferencváros Kanada Argentína Copa América
Lionel Messi a földön Bombito durva belépője után Fotó: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai Moise Bombito biztosan nem őrzi majd szép emlékként a Ferencváros elleni Európa-liga-meccset, ugyanis az ő öngóljával kapott ki a Nice az Üllői úton. Bombito nyáron a Copa América elődöntőjébe jutott a kanadai válogatottal, eközben viszont komoly ámokfutást rendezett: a csoportkörben csúnyán rácsúszott Lionel Messi lábára, de megúszta piros lap nélkül az esetet, ahogy később Chile a Rodrigo Echevarría elleni könyököst is. Ha Messi haragtartó, most örülhet annak, hogy ezúttal Bombito járt pórul.

Labdarúgó Európa-liga - Ferencváros Nice Cissé Bombito öngól Messi
Cissé fejese után Messi haragosa, Bombito járt pórul, a kanadai öngóljával nyert a Ferencváros. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Messi maga is megúszta végül Bombito durvaságát, nem szenvedett súlyos sérülést, aktívan kivehette a részét Argentína tornagyőzelméből, az elődöntőben pedig Kanadán góllal állt nemes bosszút.

 

Bombito durvasága Messi ellen

Bombito a Ferencváros elleni meccsen az öngól mellett sárga lappal is bekerült a jegyzőkönyvbe, de ezúttal kiállítást érő durvaságot nem követett el.

 

A Ferencváros Nice elleni meccsének összefoglalója

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.