Öngyilkos akart lenni a Fradi ellenfelének játékosa

A Fradi csütörtöki ellenfelénél kis híján végzetes esemény történt 2023 szeptemberében, végül szerencsére nem végződött tragédiával az eset. A Nice akkor 22 esztendős olimpikonja, Alexis Beka Beka öngyilkos akart lenni.

2024. 10. 24. 13:15
ACF Fiorentina v OGC Nice - Sela Cup Pre-Season Friendly, Christian Kouame of Fiorentina battles for possession Alexis Beka Beka of Nice during the Sela Cup match between OCG Nice and ACF Fiorentina at St. James's Park, Newcastle on Sunday 6th August 2023. (Photo by Mark Fletcher/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Christian Kouame és Alexis Beka Beka Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel ezelőtt drámai hír járta be a világsajtót, amelynek az Olympique Nice futballistája, Alexis Beka Beka állt a középpontjában: a fiatal középpályás egy Nizza melletti autópálya viaduktjára mászott ki és öngyilkossággal fenyegetőzött.

A francia olimpiai válogatott játékosa akkor három és fél órán keresztül ült a viadukt oszlopán, miközben a lába alatt nem volt talaj, csak a százméteres mélység. Végül több pszichológus, közte klubja, az Olympique Nice pszichológusai is segítettek meggyőzni a sportolót, hogy ne szánja rá magát a végzetes lépésre.

Szerencsére sikerrel jártak, Beka Bekát sikerült biztonságba helyezni majd hosszan tartó orvosi segítséget is kapott.

Végül két hónappal ezelőtt döntött úgy a futballista, hogy hivatalosan is távozik a Nice-től, így nem is lehet tagja a Ferencváros ellen készülő francia klubcsapat EL-keretének.

„Nincs olyan erős szavak, amelyekkel ki tudnám fejezni hálámat az OGC Nice felé. Mindenki tudja, hogy nehéz időszakokat éltem meg, de a klub mindig ott volt velem, anélkül, hogy sürgetett volna. Most már jobban vagyok” – nyugtatott meg mindenkit augusztus végén Beka Beka, aki köszönetet mondott immár csak volt klubjának, valamint a Nice minden futballistájának, edzőjének, munkatársának és szurkolójának is.

Borítókép: Alexis Beka Beka (Fotó: MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.