A bolgárok szerint a szakvezetőjük és a bíró miatt kaptak ki

Bulgáriában nehezen emésztik meg, hogy a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Eb-pótselejtező mérkőzésen 3-1-re győzött Szófiában. Az Nso.hu lapszemléjéből kitűnik, hogy a vereség fő okaiként Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány hibás döntéseit, valamint a lengyel játékvezető, Szymon Marciniak ténykedését nevezik meg; a helyi média balszerencsét és katasztrófát emleget.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 10. 09. 9:54
null
Szófia, 2020. október 8. Hangya Szilveszter (b) és a bolgár Kiril Despodov a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezõ elõdöntõjében játszott Bulgária-Magyarország mérkõzésen Szófiában 2020. október 8-án. MTI/EPA/Vaszil Donev Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA/Vaszil Donev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Novosport.com rögtön a játékvezetővel kezdi összefoglalóját: „Katasztrófa! Őrült edző és balszerencse okozta a gárda vesztét. A lengyel bíró, Szymon Marciniak több téves ítéletet is hozott, ami beárnyékolta az összecsapást” – taglalja a portál, hozzátéve, hogy a hazaiaktól elvettek egy büntetőt a VAR miatt.

„Bulgáriának több lehetősége akadt, de Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitány furcsa döntései és a magyarok hatékonyabb játéka vereséghez vezetett. A vendégek ennyire hatékonyak még sosem voltak, négy említendő lehetőségükből három is bement, hátul pedig a kapusuk két alkalommal is bravúrral védett.”

A Gong.bg is bírózott egy sort. „Bulgária reményei szertefoszlottak a 2020-as Eb-t illetően, a játékvezető a magyarokat segítette” – olvasható.

„Ez a mérkőzés Szymon Marciniak botrányos játékvezetéséről marad emlékezetes. Az 56. percben elvett tőlünk egy büntetőt, majd két teljesen nyilvánvaló szabálytalanságot is elnézett, amit a magyarok a saját tizenhatosukon belül követtek el. A bolgár csapat jól játszott, több helyzetet alakított ki, de a nagy egyéni hibák többször is kapott gólhoz vezettek.”

Hangya Szilveszter (b) és a bolgár Kiril Despodov a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező elődöntőjében játszott Bulgária–Magyarország mérkőzésen Szófiában 2020. október 8-án.
Fotó: MTI/EPA/Vaszil Donev

A Gong.bg sem ment el Dermendzsiev hibái mellett szó nélkül, s kiemeli, hogy a bolgár szövetség alelnöke, Atanasz Furnadzsiev élesen kritizálta a kapitányt, mondván, teljesen érthetetlen döntést hozott azzal, hogy három fontos játékosát is kihagyta a kezdőből.

„Egyértelmű, ennek a csapatnak még időre van szüksége, de vannak fiatal és jó játékosaink, sajnos azonban az edzői stáb valamiért csak csereként számított rájuk. Ez a vereség nem csupán a balszerencse számlájára írható” – fejezte ki elégedetlenségét Furnadzsiev.

A teljes cikk itt olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.