A Celtic mestere már került szembe Szergej Rebrovval

Szergej Rebrov, a Ferencváros és Neil Lennon, a Celtic vezetőedzője játékosként már találkozott egymással, még ha a részletekre nem is emlékeznek pontosan. A Celtic–FTC meccs ma 20.45-kor kezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójában.

Novák
2020. 08. 26. 11:38
null
Megismerkedett a Fradi a Celtic Parkkal Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros küldöttsége kedden kelt útra és érkezett meg Glasgow-ba, s este már edzett is a Celtic legendás stadionjában, a Celtic Parkban. A tréning jól szimulálta a várható hangulatot, hiszen ma este zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzést.

Íme, videón a Fradi útja:

– Az időjárás és a stadion légköre is olyan, amilyenre számítottunk. Izgatottak vagyunk a szerdai meccs miatt. Egy edzés erejéig megtapasztaltuk, milyen pályán fogunk játszani, ez mentálisan is sokat segít abban, hogy készen álljunk a feladatra. Úgy kell játszanunk a Celtic ellen, mint tavaly a nemzetközi mérkőzéseken, sőt még annál is jobban. Magabiztos vagyok, meg tudjuk csinálni! – jelentette ki Miha Blazic, a Fradi középhátvédje, aki azt is elmondta, jól megértik egymást a csapat egyik új játékosával, Adnan Kovaceviccsel a védelem tengelyében.

Rebrov Nem emlékszik Neil Lennonra

– Tisztában vagyok vele, mekkora hagyománya van Glasgow-ban a szurkolásnak, milyen hangulat szokott lenni a Celtic Parkban    – ezt már Szergej Rebrov mondta a sajtótájékoztatón.  – Ettől függetlenül nem bánnám, ha nézők előtt léphetnénk pályára, a futball mit sem ér szurkolók nélkül. Még akkor is így gondolom, ha az üres lelátók ezúttal nekünk kedveznek. Készen állunk az újabb kihívásra. A játékosokkal sokat beszélgettünk arról, hogy az elmúlt idényben rendkívül kemény riválisok ellen is helytálltunk, többek között a Dinamo Zagreb ellen idegenben. Most a Celtic következik, nincs okunk megijedni. A Celtic az esélyesebb, de ezzel most nem foglalkozunk. Kizárólag magunkra koncentrálunk, biztos vagyok benne, lesz esélyünk szerda este.

Érdekesség, hogy a 46 éves ukrán edző játékosként már találkozott a Celtic vezetőedzőjével, Neil Lennonnal. Mi több, első ukrán válogatottbeli gólját 1996 augusztusában Észak-Írország ellen szerezte, s az ellenfél soraiban ott volt Neil Lennon is.

– Erre, megmondom őszintén, nem emlékeztem    – ismerte el Szergej Rebrov. – Pedig az a mérkőzés kifejezetten kedves nekem, hiszen a gólommal győztünk egy nullára. Kollégám remek munkát végez a Celticnél, agresszív, támadó szellemű ellenfélre számítok – dicsérte Lennont Rebrov.

Neil Lennon emlékszik, csak rosszul

Persze az északír trénert is megkérdezték Rebrovról.

Neil Lennon dicsérte Rebrovot
Fotó: Glasgowlive

– Azt hiszem, a Premier League-ben és válogatott meccsen is találkoztunk – mondta a Glasgowlive portálnak. – Nagyon jól megértették egymást Andrij Sevcsenkóval. Talán nem hagyott olyan mély nyomot a Tottenham Spursben, amilyet szeretett volna, de minőségi futballista volt, s edzőként is nagyon jól teszi a dolgát.

Nos, Lennon mester csak részben emlékszik jól. Klubmeccsen aligha találkozott Rebrovval. Az ukrán játékos 2004–2005 között szerepelt (isztambuli kitérővel) a Premier League-ben a Tottenham, majd a West Ham labdarúgójaként. Ezalatt, egész pontosan 2000–2007 között Neil Lennon a Celtic játékosa volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.