A fáradtság döntő faktor lehet a Fehérvár mérkőzésén

A nemzeti tizenegy 2016-os Eb- szereplése óta a magyar labdarúgás legnagyobb sikerének lehetünk ma szemtanúi. Ha a Mol Fehérvár diadalmaskodik a Standard Liège otthonában, bejut az Európa-liga csoportkörébe, így egyszerre két magyar klub lehet jelen az európai kupasorozatok főtábláján. A Ferencváros már megtette a magáét, ma 20 órától Márton Gábor együttesén a sor (tv: M4 Sport).

2020. 10. 01. 7:30
Stopira; Musliu, Visar; Abdelhamid, Yunis
Székesfehérvár, 2020. szeptember 24. Stopira (b) és Visar Musliu, a Fehérvár (j), valamint Yunis Abdelhamid, a Reims (j) játékosa a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC - Reims mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. szeptember 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A székesfehérvári együttes nagy fába vágja a fejszéjét. A Liège a hazájában az élcsapatok közé tartozik, bár már 2009 óta nem sikerült megnyernie a belga bajnokságot. Jelenleg a tabella negyedik helyét foglalja el, hazai pályán nem túl magabiztos a Jupiler League-ben és az Európa-ligában sem, hat találkozójából csupán hármat nyert meg. A klub játékosai góllövésben sem brillíroznak, az idény eddigi kilenc mérkőzésén tizennégy alkalommal találtak be, az Európa-liga előző selejtezőkörében mezőnyfölényük ellenére csak a hosszabbításban tudták begyötörni a győztes gólt a Vojvodina kapujába.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ami a házigazda mellett szól, az egyrészt a nemzetközi tapasztalat, hiszen a belgák az elmúlt öt idényben háromszor is kvalifikálták magukat az Európa-liga főtáblájára, ebben az időszakban a Fehérvárnak ez csak egyszer sikerült, a 2018/19-es évadban. Másrészt a játékosok összértéke közt is hatalmas a különbség, 42,1 millió euró a Liège javára (az ő játékoskeretüket 59,5 millió euróra, a Vidiét 17,4 millió euróra taksálja a Transfermarkt). Két legdrágább labdarúgójuk, Zinho Vanheusden és Konstantinos Laifis együtt többet ér, mint a magyar csapat teljes kerete. A Fehérvár játékosai viszont összeszokottabb gárdát alkotnak, vendéglátójuk kerete a nyáron nagyrészt kicserélődött, emellett edzőváltás is történt, Philippe Montanier került Michel Preud’homme helyére.

A két csapat közül a Vidi várhatja kipihentebben a találkozót, hiszen elhalasztották a hétvégi, Kisvárda elleni bajnokit, így a Reims legyőzése óta a ma esti mérkőzésre készülhetett. A Standard Liège a magyar együttes ellen az ötödik mérkőzését játssza két hét alatt. Vasárnap ráadásul megdolgoztatta őt a belga bajnoki tabella második felében tanyázó Waregem, és csupán 2-2-s döntetlent ért el hazai pályán. Igaz, a vezetőedző kulcsembereinek pihenőt adott, és a Vojvodina elleni El-selejtezőhöz képest öt helyen változtatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.