A leggyengébb autóval oktatta a mezőnyt Kimi Räikkönen

A vasárnapi Portugál Nagydíj elsősorban Lewis Hamilton rekorddöntéséről marad emlékezetes, de nem szabad elmenni Kimi Räikkönen teljesítménye mellett sem, aki a mezőny egyik leglassabb autójával úgy előzte meg sorra az ellenfeleit, mintha egy számítógépes játékban szerepelt volna.

Magyar Nemzet
2020. 10. 26. 9:55
Kimi RÄIKKÖNEN
Portimao, 2020. október 22. Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíjának otthont adó Algarve versenypályán, Portimaóban tartott sajtótájékoztatón 2020. október 22-én. A futamot október 25-én rendezik. MTI/AP/Getty/Rudy Carezzevoli Fotó: Rudy Carezzevoli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rajt után a 16. pozícióból induló Kimi Räikkönen visszaesett egy helyet, majd Alfa Romeójával innen kezdte meg a vadászatot, melynek során a hatodik helyig lépett előre. A sors fintora, hogy 2007 világbajnoka végül pontot sem szerzett a Portimãoban megrendezett versenyen, 11. lett.

A harmadik helyről rajtoló Max Verstappent, a Red Bull pilótáját is meglepte Räikkönen, amikor az első körben felbukkant a finn autója a holland visszapillantó tükrében.

– A futam elején problémánk volt az első tapadással néhány versenytársunkhoz – főleg a McLarenhez – képest, akik szárnyaltak az első körben. Később pedig még Kimi Räikkönen is megjelent mögöttem, ami egy kicsit sokkolt.

A finn ehhez képest nem volt elájulva saját rajtjától, hiszen elmondása szerint semmit nem nyert vele.

– Nem hiszem, hogy maga a rajt annyira jó lett volna, veszítettem egy helyet, de ezután egy ponton már azon gondolkodtam, hogy mi a fenét csinálnak itt a többiek? – idézte fel a történteket az egyszeres világbajnok az F1TV-nek.

– Semmit nem nyertünk végül ezzel a rajttal, szóval kár érte. Sajnos volt egy kis hibánk a kerékcsere alatt, végül pedig elbuktam az öreg gumikon a tizedik helyet Sebastian Vettel ellen. Csak több tempóra van szükségünk, és akkor minden egy kicsit könnyebb lesz – mondta Räikkönen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.