A torna legfőbb esélyesei is kihagyhatják a US Opent

A férfi tenisz-világranglista első és második helyezettje, Novak Đoković és Rafael Nadal a rendkívül szigorú óvintézkedések miatt valószínűleg nem indul az amerikai nyílt bajnokságon.

Forrás: MTI2020. 06. 07. 8:01
NADAL, Rafael; DJOKOVIC, Novak
London, 2018. július 14. A szerb Novak Djokovic (j) és a spanyol Rafael Nadal a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének elõdöntõje után Londonban 2018. július 14-én. Djokovic 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8 arányban gyõzött. (MTI/EPApool/Nic Bothma) Fotó: Nic Bothma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világelső szerb játékos elmondta, telefonon beszélt a nemzetközi teniszélet vezetőivel, akik meséltek neki a szezon tervezett folytatásáról, de elárulták, továbbra sem teljesen biztos, meg lehet-e rendezni a US Opent.

- Szélsőségesek azok a szabályok, amelyeket be kellene tartanunk, hogy játszhassunk New Yorkban – szögezte le Đoković.

Mint kifejtette, nem mehetnének be a városba, repülőtéri szállodákban kellene lakniuk, és hetente két-három alkalommal tesztelnék őket koronavírusra.

- Csak egy ember kísérhetne el bennünket a teniszklubba, ami végképp lehetetlen dolog, hiszen szükségünk van egy edzőre, egy erőnléti edzőre és egy gyógytornászra is – magyarázta.

Đoković közölte, a tornát bármi áron meg akarják rendezni az amerikaiak, méghozzá bizonyára anyagi okok miatt, de nagy kérdés, hogy hány játékos hajlandó elfogadni ezeket a feltételeket.

A spanyol kijelentette, hogy jelen körülmények között nem utazik az Egyesült Államokba. A korábbi világelső azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán újraindulhat-e a teniszélet a járvány miatt, ami továbbra is sújtja a világ nagy részét, és a játékosok többsége továbbra sem versenyezhet.

- Felelősségteljesnek kell lennünk. Meg kell győződnünk arról, hogy a helyzet elég biztonságos, és természetesen meg kell próbálnunk visszatérni a versenysorozatokhoz, amikor a dolgok tisztázódnak – nyilatkozta.

A férfi és a női teniszezők versenysorozatainak felfüggesztését legutóbb július végéig hosszabbították meg. A francia nyílt bajnokságot szeptemberre halasztották, a wimbledoni tornát törölték, a US Open a jelenlegi tervek szerint augusztus 31-én kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.