Arsenal, United: jövőre marad az Európa-liga

Két magyar válogatott labdarúgócsapata is célba ért. A Red Bull Salzburg Szoboszlai Dominikkal Ausztriában, az APOEL Balogh Norberttel Cipruson védte meg bajnoki címét.

Magyar Nemzet
2019. 05. 06. 10:18
Sallai Roland; Lazaro, Valentino
A Freiburg magyar támadója fél év után játszott ismét Fotó: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínkeservesen bár, de életben tartotta esélyét a bajnoki címre a Liverpool az angol labdarúgó-bajnokságban. A Vörösök a 37. fordulóban Newcastle-ban vendégeskedtek, s bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, többször lőttek kapura, mégis kikaptak 3-2-re. 2-2-nél a Liverpool elvesztette Szalaht – a 22 találattal gólkirályságra törő egyiptomi csatárt a szlovák válogatott kapus, Dúbravka sodorta el s találta fejen –, de a hajrában Origi csak befejelte a győztes találatot. A Liverpool ezzel két ponttal megelőzte a Manchester Cityt – ma este kiderül, vajon csak átmenetileg-e. Pep Guardiola együttese a kilencedik Leicestert fogadja, mondani sem kell, esélyesként. A vasárnapi utolsó fordulóban a City a bennmaradást már biztosított, a tizenhetedik helyen lehorgonyzott Brightonhoz látogat, a Liverpool pedig a hetedik helyről kirobbanthatatlan Wolverhamptont fogadja. Papíron mindkét találkozó a favoritok győzelmét ígéri, de persze a Cityre előbb a Leicester vár. A Liverpool szándékait jól mutatja, hogy Jürgen Klopp senkit sem tartalékolt a Barcelona elleni keddi Bajnokok Ligája-visszavágóra, azaz a bajnoki cím van fókuszban.

A Tottenham, úgy tűnt, nagyot hibázott szombaton, hiszen 1-0-ra kikapott Bournemouthban. (A 48. perctől kettős emberhátrányban játszott, már-már kicsikarta a döntetlent, ám a 91.-ben gólt kapott.) Ám a vereség is belefért, mert a Manchester Unitedtól és az Arsenaltól is csak 1-1-re futotta a a tök utolsó, már kiesett Huddersfield, illetve a már említett Brighton ellen. A United zsinórban az ötödik meccsén sem tudott nyerni, s négypontos hátránya már behozhatatlan a Tottenhammel szemben. Lényegében az Arsenal is elvérzett a BL-indulásért folyó harcban, mert a hátránya három pont, s nyolccal rosszabb a gólkülönbsége. A Liverpool és a City mögött tehát a Chelsea és a Tottenham lesz ott jövőre a BL-ben.

Premier League, 37. forduló, érdekesebb eredmények: Chelsea–Watford 3-0, Huddersfield–Manchester United 1-1, Arsenal–Brighton 1-1, Newcastle United–Liverpool 2-3, Bournemouth–Tottenham 1-0, ma játsszák: Manchester City–Leicester City 21.00. Az élcsoport: 1. Liverpool 94 pont, 2. Manchester City 92, 3. Chelsea 71, 4. Tottenham 70, 5. Arsenal 67, 6. Manchester United 66. Az utolsó fordulóban: Brighton–Manchester City, Burnley–Arsenal, Leicester–Chelsea, Liverpool–Wolverhampton, Tottenham–Everton.

Az utolsó előtti fordulóban valószínűleg eldőlt a német Bundesliga – a Ba­yern München javára. A bajorok 3-1-re verték a Hannovert, miközben a Dortmundtól csak 2-2-es döntetlenre futotta Brémában. Két fordulóval a zárás előtt négy pont a Bayern előnye, s bár még megy Lipcsébe és az Eintracht Frankfurtot fogadja, innen már aligha hagyja kiénekelni a szájából a sajtot. Folytatódhat tehát a Bayern dominanciája, a nyártól mégis új korszak kezdődik Münchenben: tegnap megerősítették, hogy két veterán klasszis, a 35 éves Robben és a 36 éves Ribéry elhagyja a klubot – tíz, illetve tizenkét év után.

A Freiburg magyar támadója fél év után játszott ismét
Fotó: MTI/EPA

A magyarok csapatai közül a Leipzig 3-3-at játszott Mainzban – Gulácsi és Orbán is végig a pályán volt –, a Hoffenheim 2-2-re végzett a Mönchengladbach otthonában, kezdett, s a 85. percben cserélték le. (Freiburg) fél év után tért vissza sérüléséből: a 72. percben csereként lépett pályára a Düsseldorf elleni 1-1 alkalmával. Mondhatni a legjobbkor, az Eb-selejtezők júniusi etapjára így még éppen formába lendülhet. csapata, a Hertha öt vereséget és két döntetlent követően nyert ismét, házigazdaként 3-1-re megverte az osztályozós helyen álló Stuttgartot. Berlini lapértesülés szerint Bernd Storck lehet nyártól Dárdai utódja a Herthánál, ám ezt Storck cáfolta.

Bundesliga, 32. forduló, érdekesebb eredmények: Freiburg–Düsseldorf 1-1, Werder Bremen–Dortmund 2-2, Bayern München–Hannover 3-1, Hertha–Stuttgart 3-1, Mönchengladbach–Hoffenheim 2-2, Mainz–Leipzig 3-3. Az élcsoport: 1. Bayern 74, 2. Dortmund 70, 3. Leipzig 65, 4. Frankfurt 54.

Egyaránt már bajnokként a Juventus 1-1-es döntetlen játszott a Torino elleni derbin, a Barcelona pedig 2-0-ra kikapott a Celta Vigótól. Igaz, a katalánok tartalékoscsapattal, hiszen a holnapi visszavágó a Liverpool ellen a BL elődöntőjében mindennél fontosabb. A Real Madrid 3-2-re verte a Villarrealt a következő idényre való felkészülés jegyé­ben, Mariano Diaz két gólt is szerzett.

Két magyar válogatott labdarúgócsapata is célba ért. A Red Bull Salzburg Szoboszlai Dominikkal Ausztriában, az APOEL Balogh Norberttel Cipruson védte meg bajnoki címét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.