Elmarad a clásico, a Bilbao megtréfálta a Real Madridot

Raúl García duplájával az Athletic Bilbao 2-1-re legyőzte a Real Madridot a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így a baszk csapat mérkőzhet a trófeáért a Barcelonával.

Magyar Nemzet
2021. 01. 14. 23:02
null
Forrás: Twitter/Athletic Club
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Málagában vívta a 2020/21-es Spanyol Szuperkupa második elődöntőjét a címvédő Real Madrid és a Király-kupa-döntős Athletic Bilbao. A bajnoki forma alapján kétség sem férhetett hozzá, hogy a fővárosi csapat számított a találkozó esélyesének.

A játék képe is ezt mutatta valamelyest, egészen addig, amíg a 18. percben Raúl García értékesítette a baszkok első helyzetét. A Real labdabirtoklási fölényét nem tudta igazán nagy helyzetekre váltani, a Bilbao viszont hatékony volt: az első félidő hajrájában Iñigo Martínez harcolt ki büntetőt Lucas Vázquez mellett. A mészpontról is Raúl García volt eredményes – a rutinos középpályás 2014-ben az Atlético Madrid játékosaként is gólt szerzett a Spanyol Szuperkupában a Real ellen, de akkor végül a királyi gárda ünnepelhetett.

A második félidőben Iker Muniain akár háromgólossá növelhette volna az előnyt, majd Marco Asensio kapufákkal riogatta a Bilbaót. A szépítéshez végül kellett a videóbíró is: a pályán dolgozó asszisztens lest jelzett szépítésénél, a VAR-szobában viszont szabályosnak látták a találatot.

Asier Villalibre gyorsan visszaállíthatta volna a különbséget, de Thibaut Courtois nagyot védett. Benzema ezután ismét betalált, az asszisztensi zászló ismét a magasba lendült, de ezúttal jogosan.

A hatperces hosszabbítás végén még Sergio Ramos büntetőterületen belüli homorítását nézték vissza videón, de nem könyörültek meg a Realon, 2-1-es győzelemmel a Bilbao jutott a döntőbe. Ellenfele a Real Sociedadot tizenegyesekkel búcsúztató Barcelona lesz a vasárnap esti, sevillai fináléban. A két csapat legutóbb a 2015-ös szuperkupáért csapott össze: akkor 5-1-es összesítéssel a baszkok hódították el a trófeát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.