Barcelonai helyzetkép: Xavi nem jön, Messi nem megy

A korábbi klasszis középpályás meghosszabbította a szerződését Katarban.

Magyar Nemzet
2020. 07. 05. 18:51
La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia
Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Valencia - Camp Nou, Barcelona, Spain - February 2, 2019 Barcelona's Lionel Messi looks dejected during the match REUTERS/Albert Gea - RC1F4D2D7030 Fotó: Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújította a következő idényre szóló vezetőedzői szerződését a katari al-Szadd labdarúgócsapatánál Xavi Hernández, aki egy hete úgy nyilatkozott, szívesen dolgozna korábbi csapatánál, az FC Barcelonánál. A spanyolok 133-szoros válogatottként visszavonult világ- és kétszeres Európa-bajnok futballistája – aki a katalán együttesben 767 mérkőzésen lépett pályára és 25 trófeát nyert – a Sport.es híroldalnak nyilatkozva utalt rá, hogy az év elején volt már ajánlata a Barcától, de azt visszautasította, mert idény közben nem akarta cserben hagyni katari klubját. Ugyanakkor hozzátette: most viszont már szívesen folytatná tevékenységét a Barcelona szakmai irányítójaként.

A 40 éves Xavi tavaly vette át az al-Szadd vezetését, négyévnyi ottani játék után két idényre szóló tréneri szerződést kötött. Csapata a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll. Az együttműködés folytatását a klubja jelentette be. „Örülök, hogy folytathatom az al-Szaddnál, a csapat célja mindig is az lesz, hogy versenyben legyen a címekért” – idézi Xavit a hivatalos közlemény.

A Barcelonával kapcsolatos az a hír is, hogy hogy a katalán klub egyik illetékes vezetője szerint nem fontolgatja távozását a klubtól. Josep Maria Minguella, aki a Barcelonánál az argentin világsztár szerződésével kapcsolatos ügyek felelőse, úgy fogalmazott az egyik spanyol rádióadónak, hogy biztos benne, a hatszoros aranylabdás marad jelenlegi együttesénél. Az elmúlt napokban több médium is arról cikkezett, hogy a 33 éves játékmester otthagyja a gránátvörös-kékeket jelenlegi kontraktusa jövő júniusi lejártakor. A távozásával kapcsolatos találgatásokat felerősítette az a hír, hogy Messi megszakította klubjával a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat, mivel elégedetlen mind a saját, mind a csapat helyzetével, amely átengedte az első helyet a tabellán a Real Madridnak, és megcsappant az esélye a címvédésre.

Minguella magyarázata szerint csupán arról van szó, hogy Messi éppen a jelenlegi nehezebb szituációban, a La Liga küzdelmeinek hajrájában nem akar a szerződésével foglalkozni, hanem a játékra összpontosít.

– A kontraktusa megújításáról később tárgyalunk – nyilatkozott az illetékes. – Sokszor volt alkalma távozni, és sosem tette meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.