Barcelonát is bevette a Mercedes

Ezúttal Lewis Hamiltont intették le elsőként, Valtteri Bottas lett a második; a brit címvédő 3-2-re vezet a stuttgartiak háziversenyében, és az összetettben átvette a vezetést a finn csapattársától.

Magyar Nemzet
2019. 05. 13. 12:45
Spanish Grand Prix
A vb-címvédő brit pilóta az összetettben is az élre állt Fotó: Jon Nazca Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete már azzal is történelmet írt a Mercedes, hogy a szezon negyedik állomásán a negyedik kettős győzelmét aratta – soha nem kezdte egyetlen istálló sem így a vb-t –, és ezt tegnap Barcelonában megfejelte, mert a Spanyol Nagydíjon is megszerezte az első és a második helyet is.

Ezúttal Lewis Hamiltont intették le elsőként, Valtteri Bottas lett a második; a brit címvédő 3-2-re vezet a stuttgartiak háziversenyében, és az összetettben átvette a vezetést finn csapattársától.

A vb-címvédő brit pilóta az összetettben is az élre állt
Fotó: Reuters

Hamilton a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot is begyűjtötte, és pályafutása 76. futamgyőzelmét visszafogottan ünnepelve jegyezte meg: „Nagyszerű az autónk, és valahogy mindig boldogulunk vele.”

Az időmérőn amúgy Bottas volt a leggyorsabb, Hamilton a második rajtkockából indult, de az indítás után gyorsan előzött, és végig magabiztosan őrizte az első helyét.

A 46. körben pályára jött a biztonsági autó, így összetömörült a mezőny, azonban a Mercedes az újraindítás után sem adott esélyt a többieknek.

Nagy riválisa, a Ferrari a dobogóról is lemaradt, ide még (Red Bull) fért fel, a harmadik rajtkockából induló Sebastian Vettelnek be kellett érnie a negyedik hellyel, a maranellóiak másik pilótájának, Charles Leclercnek az ötödikkel, a hatodik pedig Pierre Gasly (Red Bull) lett.

A vb állása, pilóták: 1. Hamilton 112, 2. Bottas 105, 3. Verstappen 66; csapatok: 1. Mercedes 217, 2. Ferrari 121, 3. Red Bull 87.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.