Didier Deschamps nem Marco Rossi útján jár

Didier Deschamps elárulta annak a huszonhat játékosnak a nevét, akik a világbajnok Franciaország Eb-keretét alkotják a nyári kontinensviadalon.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 21:23
Benzema újra Franciaország keretében
Benzemát hat éve csak a Real mezében láthattuk, most visszatér a válogatottba Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha nem is teljes kerettel, de a magyar labdarúgó-válogatott már megkezdte a felkészülést a 2020-ról elhalasztott Európa-bajnokságra. Magyarország a legnehezebb, F jelű csoportban játszik a kontinensviadalon, Franciaország, Portugália és Németország ellen. Előbbi kettővel szemben a Puskás Aréna lesz a helyszín. A csoportellenfelek közül először a világbajnok Franciaország keretére derült fény. Didier Deschamps szövetségi kapitányként arra hajt, amit 1998-ban és 2000-ben játékosként már elért: vb-címvédőként az Eb-aranyat is megszerezné.

A kerethirdetés napján megszellőztették, hogy a Real Madrid gólvágója, hat év után visszatérhet a nemzeti csapatba. Az eredeti kimaradás alapjául szolgáló zsarolási ügy még mindig nem zárult le a bíróságon, ráadásul azóta Benzema rasszizmussal vádolta meg Deschamps-ot, aki emiatt kijelentette, hogy az ő regnálása alatt a csatárnak nincs visszaút a keretbe.

Nos, Deschamps nem tartott ki olyan határozottan korábbi állítása mellett, mint Dzsudzsák Balázsék esetében. Benzema valóban visszatér a válogatottba, tagja a huszonhat fős keretnek.

Benzemát hat éve csak a Real mezében láthattuk, most visszatér a válogatottba Fotó: EPA/Juanjo Martin

– Találkoztunk, nagyon hosszan beszélgettünk, ezt követően alaposan végiggondoltam mindent, és meghoztam a döntésemet – mondta a szövetségi kapitány Benzema beválogatásának előzményeiről. – Nekem is szükségem volt, és neki is szüksége volt erre a beszélgetésre. Szeretném, ha mostantól ez a döntés elveszítené különlegességét. Szövetségi kapitányként a felelősségem nagyobb, a személyes szempontjaimnál többet kell mérlegelnem egy döntés meghozatalakor.

A Manchester United támadója, Anthony Martial a 2018-as világbajnoksághoz hasonlóan ezúttal is kimaradt a keretből, aki sérülése után Deschamps szerint nincs olyan állapotban, hogy segítségére lehetett volna a csapatnak.

A francia Eb-keret emellett is rendkívül sok hasonlóságot mutat a három éve, Oroszországban vb-trófeáig jutott válogatottal, a horvátok elleni döntő kezdőcsapatából egyedül Blaise Matuidi nincs ott a nevezett huszonhat játékos között.

Franciaország kerete az Európa-bajnokságra

Kapusok: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille), Mike Maignan (Lille)

Védők: Benjamin Pavard (Bayern München), Léo Dubois (Lyon), Raphaël Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea), Presnel Kimpembe (PSG), Clément Lenglet (Barcelona), Lucas Hernandez (Bayern München), Lucas Digne (Everton), Jules Koundé (Sevilla)

Középpályások: (Chelsea), Paul Pogba (Man. United), Adrien Rabiot (Juventus), Corentin Tolisso (Bayern München), Moussa Sissoko (Tottenham), Thomas Lemar (Atlético Madrid)

Támadók: Marcus Thuram (Mönchengladbach), Kingsley Coman (Bayern München), (PSG), (Barcelona), (Chelsea), Karim Benzema (Real Madrid), Wissam Ben Yedder (Monaco), Ousmane Dembélé (Barcelona)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.