Bibiana miatt Iránban blokkolták a német Szuperkupa-meccset

Szerda éjjel a Bayern München története során nyolcadik alkalommal nyerte meg a labdarúgó német Szuperkupát: a Bajnokok Ligája-győztes együttes a Borussia Dortmund 3-2-es legyőzésével hódította el újra a trófeát. Iránban ezt a mérkőzést azonban nem lehetett nézni, a hatóságok blokkolták az adást, amikor kiderült, hogy női játékvezető fújja a sípot.

2020. 10. 01. 13:16
Bibiana Steinhaus
Soccer Football - DFL-Supercup - Bayern Munich v Borussia Dortmund - Allianz Arena, Munich, Germany - September 30, 2020 Referee Bibiana Steinhaus with CEO of DFL Christian Seifert before the match, she is the first woman in refereeing the Supercup REUTERS/Andreas Gebert/Pool DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video - RC269J9FT75P Fotó: Andreas Gebert Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a müncheni Allianz Arénában zárt kapuk mögött rendezett német Szuperkupa-meccset az eredeti tervek szerint Iránban is közvetítették volna, a helyi futballszurkolók a televíziók előtt azzal szembesülhettek, hogy nem láthatják a meccset. A hatóságok ugyanis blokkolták a közvetítést, amikor kiderült, hogy a találkozón Bibiana Steinhaus személyében női játékvezető bíráskodik.

A félreértések elkerülése végett: alább nem egy hivatalos állami iráni hírügynökség Twitter-csatornáját látjuk, amit persze a rövid komment is elárul, miszerint „ilyen egy nőgyűlölő rezsim”.

A 41 éves Bibiana Steinhaus 2017-ben első női játékvezetőként fújta a sípot a német élvonalban, ahol 23 találkozót vezetett, másod- és harmadosztályú összecsapások mellett. A 2012-es londoni olimpián nyolcvanezer néző előtt ő vezette az Egyesült Államok–Japán (2-1) női döntőt, bíráskodott a 2011-es és a 2015-ös női vb-n is. A szerdai Bayern München–Dortmund Szuperkupa-találkozó volt a búcsúmeccse: korábban bejelentette, hogy hat évvel a Bundesliga korhatárának betöltése előtt személyes okokból befejezi a játékvezetést. A ténykedésére ezúttal nem lehetett panasz, de Iránban nem ez a döntő szempont, hanem a vallási kötöttségekből fakadó szabályok...

Az Allianz Arenában a mérkőzés előtt Bibiana Steinhaust a Német Labdarúgóliga (DFL) elnöke, Christian Seifert köszöntötte
Fotó: Andreas Gebert / REUTERS

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.