Boli duplája is kevés volt a ZTE legyőzéséhez

Hátrányba került, majd fordított, de nem tudott nyerni a Ferencváros Zalaegerszegen a labdarúgó NB I 25. fordulójában. Boli duplázott, a zalaegerszegieknek a Koszta–Futács duó hozta az egy pontot. A Ferencváros zsinórban harmadszorra játszott idegenben 2-2-es döntetlent.

Magyar Nemzet
2021. 03. 07. 19:50
Boli
Franck Boli egy héten belül három gólt szerzett, s hét találatnál jár a bajnokságban Fotó: Török_Attila Forrás: Nemzeti_Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov ismét megkavarta a lapokat. Igaz, részben kényszerből, hiszen Botka, Haratin és Isael sérült, de Blazic, Tokmac pihentetés miatt maradt ki. Bekerült Sigér a kezdőbe, s újra lehetőséget kapott a DVTK ellen Haraisvili.

Így állt fel tehát a Fradi: Dibusz – Wingo, Mmaee, Dvali, Civic – Somália, Sigér – Zubkov, Uzuni, Haraisvili – Boli.

A ZTE meglepetésre már a hetedik percben vezetést szerzett, Futács passzából Koszta talált be.

Ezt követően az első félidő felejthető játékot hozott. A második rész annál izgalmasabb volt. A Ferencváros hamar, már az ötvenedik percben egyenlített. Ugyanez volt a képlet, mint a DVTK elleni győztes gólnál: Civic beadására Boli érkezett pontosan.

A 65. percben aztán Boli megmutatta, akkor is tud gólt szerezni, ha a labda a jobb oldalról jön be, Wingo mesterien tekert középre, az elefántcsontparti támadó pedig ekkor is megelőzte a védőjét. Ez volt Boli hetedik találata az idényben.

Sokáig nem örülhetett a Fradi a 2-1-es vezetésnek. Elég volt egy apró megingás, s két perc múlva egyenlített a ZTE. Ezúttal Koszta készítette le a labdát Futácsnak, akibe Mmaee belerúgott: büntető. Amelyet a sértett végzett el, a bal sarok felé, s bár Dibusz jól érezte az irányt, nem érte el a labdát.

A hajrában a Ferencváros közelebb állt a győzelemhez, Zubkov hibázta el a legnagyobb helyzetet, de gólt nem szerzett, így maradt a 2-2.

NB I, 25. forduló

Péntek

Diósgyőr–MTK 0-0

Szombat

Paks–Mezőkövesd 2-2 (0-1), gólszerzők: Haraszti (11-esből 75.), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)

Puskás Akadémia–Újpest 2-1 (1-1), gólszerzők: Knezevics (11-esből 34.), Géresi (72.), illetve Beridze (11-esből 45+1)

Vasárnap

Bp. Honvéd–Kisvárda 0-1 (0-0), gólszerző: Navratil (92.)

Zalaegerszeg–Ferencváros 2-2 (1-0), gólszerzők: Koszta (7.), Futács (67.), illetve Boli (50, 65.)

Budafok–Mol Fehérvár 20.00 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.