Chema Rodríguez bizakodva várja a januári férfikézilabda vb-t

A magyar férfikézilabda-válogatott másodedzője, Chema Rodríguez szerencsésnek tartja a szakmai stábot a bőséges merítési lehetőség miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 10. 26. 19:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol tréner hétfőn az M1 aktuális csatornán emlékeztetett, hogy sérülés miatt a januári, svédországi Európa-bajnokságon is sokan hiányoztak a keretből, a csapat mégis remekül szerepelt, és a kilencedik helyen végzett. A jövő januári egyiptomi világbajnokság előtt a koronavírus-járvány jelent veszélyt, de kollégáival együtt szerencsésnek mondhatják magukat, mert – mint mondta – van választási lehetőségük, hiszen sok magyar játékos képes magas színvonalon kézilabdázni.

A svédországi Eb-n látott biztató jeleket
Fotó: Kovács Anikó / MKSZ

Chema Rodríguez hozzátette, már eddig is sokat tanult és sok élménnyel gazdagodott a magyar válogatott edzőjeként, és örül, ha tudott segíteni az együttesnek. A világjárvány alatt is gyakran beszélnek Gulyás István szövetségi kapitánnyal, illetve Nagy Lászlóval, a szövetség alelnökével, és úgy készül, hogy ott lesz a válogatottal a vb-n is.

A január 13–31. között sorra kerülő világbajnokságon a magyarok Németország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság társaságában a gízai A csoportban szerepelnek majd. Rodríguez szerint elsődleges céljuk továbbjutni a csoportkörből, de „nagyon nehéz torna lesz, a járvány sok mindent befolyásolhat”. Hozzátette, a családját és portugál klubcsapatát, a Benficát – amelyet vezetőedzőként irányít – egyelőre elkerülte a világjárvány. A lisszaboniak – az FC Portóhoz és a Sportinghoz hasonlóan – nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel állnak a tabella élén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.