Csak a játékvezető tehette volna szorossá a Chelsea–Atlético BL-meccset

Egy gyönyörű kontra végén Hakim Ziyesh gólja döntötte el, a hajrában Emerson tette egyértelművé a Chelsea–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágót. Thomas Tuchel csapata kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel jutott a BL legjobb csapata közé. Tuchel irányításával még mindig veretlen a Chelsea.

Szilágyi
2021. 03. 17. 22:59
Chelsea_Atletico
A két meccs alapjn megérdemelen jutott a Chelsea a BL legjobb noylc csapata közé Fotó: NEIL HALL Forrás: MTI_EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idegenben, Madridban kiharcolt egygólos előny birtokában várhatta a Chelsea hazai pályán a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét az Atlético ellen.

Még soha nem esett ki a Chelsea a BL egyenes kieséses szakaszában, miután 1-0-ra megnyert idegenben egy párharcot.

Nem sokat udvariaskodtak a csapatok: az Atlético azonnal letámadta a Chelsea-t, de ez nem jelentett gondot az angoloknak, Thomas Tuchel együttese az esetek nagy részében kulturáltan hozta fel a labdát. Az odavágó hőse, az ollózós gólt szerző a kispadon kapott helyet. Tuchel a honfitársaiban, Timo Wernerben és Kei Havertzben jobban bízott elől.

Diego Simeone a Luis Suárez, Joao Felix csatárduóban látta a megoldást. Két tizenegyesgyanús-helyzetet kérhetett számon az Atlético a játkvezetőn, de az olasz Orsato egyik alkalommal sem látott szabálytalanságot. Előbb Rüdiger lökte el Suárezt, majd Azpilicueta rántotta vissza Carrascót, egyik eset sem ért büntetőt.

N'Golo Kante (kékben) és Renan Lodi gyakran találkozott a középpálya közepén
Fotó: NEIL HALL / MTI_EPA

Egy-két sárga lap és kisebb keménykedés után megszerezte a vezetést a Chelsea: Havertz szerzett labdát a saját térfelén, okos ütempasszal indította a bal oldalon Wernert, ő hajszálpontosan szolgálta ki a középen üresen érkező marokkói-holland kettős állampolgár Ziyesht, és a nyáron az Ajaxtól igazolt középpályás Oblak lába mellett lőtte a kapuba a labdát. Ezzel eldőlt, hogy biztosan nem lesz hosszabbítás a mérkőzésen.

Hakim Ziyech először szerzett gólt a Chelsea színeiben hazai pályán a BL-ben
Fotó: NEIL HALL / EPA

Joao Felix megpattanó lövésével éledezett az Atlético, a Chelsea tudatosabban és nyugodtabban futballozott, komolyabb helyzetet nem tudott kialakítani, Mateo Kovačić mellé ment kísérletével zárult az első félidő.

Werner éles szögből eleresztett lövése vezette fel a második 45 percet. Simeone szinte azonnal cserélt, a majdnem 11-est összehozó Carrasco helyére a télen igazolt Moussa Dembélét küldte be. Majd Suárez is elhagyta a pályát, az uruguayi csatár elveszett a védők gyűrűjében. Erőlködött, de kapura nem volt veszélyes az Atlético.

Tuchel negyed órával a vége előtt lehívta a gólszerzőjét, Pulicicet állította be. A mérkőzés, és minden bizonnyal a továbbjutás is a 82. percben dőlt el: egy szöglet előtt Orsato kiszúrta, hogy Stefan Savić, az Atlético védője lekönyökölte Rüdigert, azonnal – és jogosan – villant a piros.

A hajrában bebiztosíthatta volna győzelmét a Chelsea, a csereként beállt Hudson Odoi az első labdaérintéséből szerezhetett volna gólt, de ziccert rontott. Emerson viszont nem, az ő góljával lett 2-0.

A Chelsea kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel jutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő visszavágó: Chelsea–Atlético Madrid 2-0 (1-0), gólszerző: Ziyesh (34.), Emerson (94.). Továbbjutott: Chelsea (3-0-s összessítésel).

A mai nap másik mérkőzésén: Bayern München–Lazio 2-1 (1-0), továbbjutott: Bayern (6-2-es összesítéssel).

A BL legjobb nyolc csapatának mezőnye: Liverpool, Manchester City, Chelsea, Bayern München, Borussia Dortmund, Real Madrid, Porto, Paris SG.

A negyeddöntő sorsolását péntek délben tartják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.