Csodálatos győzelmet aratott Dárdai Pál Herthája

Egy félidő alatt eldöntötte az élcsapat Bayer Leverkusen elleni meccset a Hertha a Bundesliga 26. fordulójában. A berliniek 3-0-s győzelméből Dárdai Pál vezetőedző mellett a középső fia, Márton is kivette a részét, aki 82 percet töltött a pályán. Mivel a Mainz is győzött (Szalai Ádám nélkül), nincs már magyar érdekeltségű csapat kieső vagy osztályozós helyen a német élvonalban.

Magyar Nemzet
2021. 03. 21. 17:28
Dárdai Pál
epa09087901 Hertha's head coach Pal Dardai reacts during the German Bundesliga soccer match between Hertha BSC and Bayer Leverkusen in Berlin, Germany, 21 March 2021. EPA/Maja Hitij / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: MTI/EPA/Maja Hitij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 2019-ben leköszönt a Hertha vezetőedzői posztjáról a búcsúmeccsét az akkori idény utolsó fordulójában a Bayer Leverkusen ellen vívta, és nem őrizhet szép emlékeket róla, 5-1-re kikapott Berlinben a csapatával. Ez benne van Dárdai öt legnagyobb különbségű veresége között a Bundesligában, ráadásul ezek közt van még egy Leverkusen elleni fiaskó is, 2017-ben 6-2-re kapott ki a Herthával a gyógyszergyári csapattól, szintén hazai pályán.

Most minden pontra szüksége van a Herthának , amely a forduló előtt a 16., tehát osztályozós helyen állt, ám a saját meccse előtt már az automatikus kieső, 17. pozícióba süllyedt, miután ma kora délután a rivális Mainz idegenben 2-1-re legyőzte a Hoffenheimet. A mainzi sikerből ezúttal nem vette ki a részét, végig a kispadon ült, noha az ezt megelőző hat fordulóban mindig kezdő volt, s 2021-ben ez volt az első Bundesliga-meccs, amelyen nem lépett pályára.

A Hertha komolyan vette a mainzi fenyegetést, már a negyedik percben megszerezte a vezetést, miután Deyovaisio Zeefuik szépen tekerte a labdát a kapu jobb oldalába.

 

Hátránya tudatában a Leverkusen gyorsan összekapta magát, egymás után vezette a támadásokat, ám a berlini fal tartotta magát, sőt az egyenlítés helyett megduplázódott az előny. A 26. percben Matheus Cunha kapott nagyszerű labdát Lukebakiótól, majd egy szép csellel betört a tizenhatoson belülre és a kapuba lőtt.

 

Meglovagolta a hullámokat a Hertha, és a 33. percben szép kontrát vezetett a csapat, gyors passzokkal és kis szerencsével szétzilálta a leverkuseni védelmet, majd a végén Jhon Córdoba fejezte be góllal az akciót.

 

A második félidő hasonló képet mutatott, mint az első: a Leverkusen támadott, a Hertha kontrázott. Gyorsan 4-0 lehetett volna, Lukabakio talált a kapuba, ám előtte egy berlini kézzel ért a labdához, így videobírózás után visszavonták a találatot. Amikor a Leverkusen túljutott a Hertha védelmén, akkor Rune Jarstein kapus védett nagyot. Az idő múlásával kezdtek beletörődni a csapatok az eredménybe, amely már nem is változott, 3-0-ra győzött Dárdai Pál csapata.

Sikerével a Hertha a 14. helyre ugrott előre a tabellán, a Mainz pedig a 15. helyen zárja a fordulót, így mindkét magyar érdekeltségű csapat bennmaradó helyen várja a válogatott meccsek miatti szünetet. A Leverkusen maradt a hatodik helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.