Csúfot űzött az Újpest a Magyar Kupából, de továbbjutott

Tizenegy légióssal állt fel az Újpest a Mezőkövesd ellen a labdarúgó Magyar Kupában, és 11-esekkel bejutott a legjobb négy közé.

Magyar Nemzet
2021. 03. 09. 20:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szusza Ferenc Stadionban a mérkőzések előtt immár évtizedes hagyományként lejátsszák a himnuszt. Az Újpest kedden a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Mezőkövesd ellen az alábbi kezdőtizeneggyel sorakozott fel a kezdőkörben, hogy erőt merítsen eme nemes gesztusból. Pajovics – Pauljevics, Kastrati, Kutrumpisz, Risztevszki, Antonov – Mitrovics, Onovo, Croizet – Tallo, Beridze. Négy szerb, egy-egy grúz, francia, koszovói, görög, macedón, elefántcsontparti és nigériai futballista. Ők dúdolták megindulva, hogy Isten, áldd meg a magyart…

Megáldotta… Persze a tulajdonos (a belga Roderick Duchatelet) és a vezetőedző (a német Michael Oenning) is külföldi Újpesten, előbbi nem azért tartja utóbbit, hogy szentimentális érzelmek vezéreljék, hanem hogy profitot termeljen a lila-fehér „brand”.

Egy hete a Ferencváros–DVTK bajnokin mindkét csapat a soraiban csupán két-két magyarral állt fel, tehát hozzá lehetünk, hozzá vagyunk szokva az új módihoz. Tudjuk persze, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a klubok nyomására adta be a derekát, s számolt fel a légiósokat érintő minden korlátozást az első osztályban. Miközben Csányi Sándor, az MLSZ elnöke büszkén beszélt arról, hogy az OTP addig támogatja a Vasast, amíg csakis magyar futballistákat foglalkoztat. Nincs itt ellentmondás? Nincs, persze, hogy nincs, hiszen a Vasas az NB II-ben szerepel…

A légiósoktól, ugye, a színvonal emelkedését várjuk. Az Újpest–Mezőkövesd meccsen is ezt vártuk, mindhiába. A gyengécske mérkőzésen szarvashiba előzte meg a vendégek vezető találatát. A 33. percben Risztevszki előbb szerelte a jobb szélen Vutovot, majd mintha csak csapattársak lennének, visszapasszolta neki a labdát. Innentől már nyert ügy volt a Kövesdnek, végül Vadnai szerzett vezetést. A 74. percben szép akció végén Perosevics révén egyenlített az Újpest (1-1). Ez maradt a végeredmény.

A hosszabbítás nem hozott gólt, következtek a 11-esek. A Mezőkövesdből Vojtus már az első párban hibázott, utána sokáig senki. Utolsóként Kastrati gólja az elődöntőt jelentette volna az Újpestnek, de gyenge lövését Szappanos hárította. Folytatták. A hatodik párban a mezőkövesdi Besirovics rontott, ezzel az Újpest jutott tovább.

Másképpen: a „kupaspecialista” Pintér Attila együttese elvérzett a legjobb nyolc között.

Negyedszer is?

A Vidi ma az idényben negyedszerre győzheti le a Budafokot, hiszen a bajnokságban vasárnap harmadszorra ez már sikerült neki a kissé szerencsés idegenbeli 2-1 alkalmával.

Magyar Kupa, negyeddöntő:

Újpest–Mezőkövesd 1-1, 11-esekkel 5-4

A szerdai program:

Fehérvár–Budafok 14.30 (M4 Sport)

Kisvárda–ZTE 17.00

Debrecen–MTK 17.30 (M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.