Danyi Gábor jelenlegi csapata kiütötte Danyi Gábor leendő csapatát

Tavaly még rangadó lett volna, most szó sem volt erről. Lukács Viktória vezérletével a Győr nagyon simán, 44-24-re legyőzte a Siófokot a női kézilabda NB I-ben, és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezet a bajnokságban. A magyar válogatott játékosok közül a siófoki Kiss Nikolett volt a legeredményesebb: az átlövő kilenc gólt szerzett.

Szilágyi
2021. 04. 24. 17:28
null
Danyi Gábornak nem lehetett hiányérzete Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éve még rangadónak számított a női kézilabda NB I-ben a Győr–Siófok mérkőzés, tavaly január 22-én a Balaton-partiak vetettek véget az ETO 2018 óta tartó veretlenségi sorozatának. Azóta kicsit átrendeződtek az erőviszonyok, távozott a Siófok norvég edzője, Tor Odvar Moen, majd az utódja, Bent Dahl is.

Kisebb meglepetésre a Győr edzőjének segítője, Zdravko Zovko lett a Siófok mestere, Danyi Gábor maradt Győrben, de csak a szezon végéig, utána átveszi a Siófok irányítását. Addig még van hátra egy-két forduló a bajnokságból, igaz, az ETO gyakorlatilag bajnoknak tekinthető, Siófok pedig nem a Ferencvárossal küzd az ezüst,-, hanem az MTK-val a bronzéremért.

Danyi Gábor két fiatalt (Ogonovszky Eszter és Csekő Brigitta ) is benevezett a Siófok elleni mai mérkőzésre, Zovko három magyar válogatott játékossal a kezdőben várta az ETO rohamait. Szikora Melinda volt a kapus, Tomori Zsuzsanna mellett Kiss Nikolett is pályán volt, sőt a vendégek első két gólját éppen a korábbi győri átlövő és a fiatalabb társa szerezte. 2-0-val kezdett a Siófok. 3-1-re is vezetett, de négy gólnál érte utol a bátran játszó ellenfelét a BL-címvédésre készülő Győr, és onnantól nem volt kérdés. Illetve csak a gólkülönbség volt a kérdéses. Silje Solberg jól védett, Lukács Viktória kíméletlenül pontosan célzott a szélről.

Lukács Viktória szokás szerint magabiztos volt
Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

A vendégekben Kiss tartotta a lelket, a Fradit és a Győrt is megjárt átlövő bő húsz perc alatt hat gólt termelt, de a többiek magára hagyták, egy fecske nem csinált nyarat. Az ETO nagyon határozottan elhúzott, 4-4-ről lett 10-7, onnan 18-12. Eldőlt a meccs, pedig még csak az első félidőben jártunk, Estelle Nze Minko góljával alakult 19-13-ra az állás.

A vesztes csapat játékosa, Kiss Nikolett volt a mezőny legeredményesebb embere
Fotó: Földi D. Attila/Nemzeti Sport

Danyi Gábor szokása szerint cserélt a széleken: Lukács helyett Faluvégi Dorottya, Görbicz Anita helyére pedig Fodor Csenge érkezett. A különbség nem csökkent, pillanatok kérdése volt, mikor hízik tíz gólra az ETO előnye. Brattset találatával lett 25-15 a 36. percben, Oftedal lerohanása után kért időt Zovko mester. Nem nézett ki jól az eredmény 2-0 után 15-26 a siófokiak szemszögéből. De nem ez volt a mélypont, a végére beállt fiatalokkal alakult ki a húszgólos különbség.

A vége 44-24 lett, Danyi Gábor jelenlegi csapata nagyon simán győzte le Danyi Gábor leendő csapatát.

Női kézilabda NB I, 19. forduló: Győri Audi ETO–Siófok 44-24, Szombathely–FTC Rail Cargo Hungaria 22-42. Az élcsoport: 1. Győr 38 pont, 2. Ferencváros 34.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.