Észszerű

Sok magyarázat nincsen arra, hogy a furcsa szakmai alakulat milyen koncepció gyümölcse lehet.

2021. 03. 06. 9:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elnézést a Gyirmót és a Pécs szurkolóitól. Ők alighanem még reménykednek benne, hogy kedvenceik felkerülhetnek az élvonalba, ami érthető, hiszen tizenegy fordulóval a másodosztályú bajnokság vége előtt csupán három, illetve öt pont a lemaradásuk, de én ennek ellenére azt hiszem, a Vasast és a Debrecent nem taszítják le az első két helyről. Ha ez nagy meglepetésre mégis sikerülne, akkor legfeljebb a Loki kárára adnék minimális esélyt, amely a hét közepén tetemes előnyt eltékozolva átadni kényszerült a vezető pozícióját a tabellán az angyalföldieknek, és szemlátomást nemigen tud úrrá lenni a nehézségein.

Ne felejtsük el: az utóbbi tizenhat évet tekintve a teljes magyar profi mezőny legeredményesebb klubjáról beszélünk. Ebbe a kicsivel több mint másfél évtizedbe hét bajnoki cím, hat Magyar Kupa- és öt Szuperkupa-győzelem, egy-egy Bajnokok Ligája és Európa-liga csoportkör fér bele, ami igen tekintélyes eredménysor. Ezt csak azért érdemes hangsúlyozni, hogy a DVSC-ről szólva nem egy tizenkettő egy tucat jelentőségű társaságról, hanem a magyar futball egyik tekintélyes fellegváráról beszélünk.

És ez a fellegvár romladozik. És nem a Gyirmót, a Vasas vagy a szerdai vereségre utalva az Ajka tépázza meg a tekintélyét, hanem saját maga. Érkezett már hír öltözői konfliktusokról, csapatkapitány-váltásról, három fordulóval ezelőtt edzőt is cserélt a klub elsősorban nem rossz eredményre, hanem a vezetésnek nem tetsző játékra hivatkozva, majd olyan ember került a szakmai stáb élére, akinek ehhez sem végzettsége, sem tapasztalata nincsen. A Debrecenhez semmilyen szállal nem kötődő Huszti Szabolcsról van szó, aki remek futballista volt, ám ma már pusztán ennyi nem elegendő egy profi csapat irányításához, legfeljebb egy – talán nem ez a legjobb szó rá – strómannal. A mellé hozott Toldi Gábor alkalmas erre a feladatra, hiszen az ő licencével nincs gond, ám a szűkebb környezetét leszámítva még a futball világában viszonylag jól tájékozottak sem igen ismerik.

Jó kérdés, hogy ennek a furcsa alakulatnak az ötlete milyen koncepció gyümölcse lehet. Született persze már magyarázat: Tőzsér Dániel sportigazgató és Huszti Szabolcs jó barátok, ráadásul a hátterükben ugyanaz a menedzser-iroda húzódik meg, és annak egy DVSC-szintű klub pompás lehetőség az istápolt futballisták megmutatására. Persze, előfordulhat, ez csupán pletyka, rosszindulatú összekapcsolása bizonyos tényeknek, de legalább észszerű. És jobb híján ez is valami.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.