Dzsudzsák akár haza is jöhetett volna Magyarországra

Kereken egy héttel azután, hogy szerződést bontott vele az Egyesült Arab Emírségek-beli al-Ittihad Kalba, Dzsudzsák Balázs részletesen beszélt a szakítás körülményeiről és az új csapatáról, az al-Ainról. A 108-szoros válogatott labdarúgó azt is elárulta, akár Magyarországra is hazaigazolhatott volna.

2020. 02. 11. 14:44
null
Forrás: Ittihad Kalba/Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kereken egy héttel azután, hogy szerződést bontott vele az Egyesült Arab Emírségek-beli al-Ittihad Kalba, a Rádió 1 Balázsék című műsorában részletesen beszélt a szakítás körülményeiről és az új csapatáról,az al-Ainról. „Semmi előjele nem volt a szakításnak. Tíz nappal ezelőtt még úgy volt, kiutazik a menedzsmentem és megállapodunk a hosszabbításról. Vasárnap volt egy vesztes mérkőzésünk, másnapra nem kaptunk szabadnapot, mert csütörtökön ismét meccsünk volt. Már közel jártam az edzőközponthoz, amikor egy ismeretlen számról hívott valaki, aki közölte, nem kell edzésre mennem” – kezdte a mondandóját. A bejelentés módjánál annak időzítése még inkább sokkolta.

„Aznap zárult az átigazolási piac, mint mondta, lecserélik a csapat légiósait. Tíz kilométerre voltam, odamentem megkérdezni, mégis mi ez. A mai napig nem hívtak a klubvezetők, egy ismeretlent kértek meg, hogy közöljék velem a hírt. A titkár azt mondta, ne haragudjak rá, a vezetők meghozták a döntést. Mondtam, semmi probléma, csak kérem a papírjaimat, hiszen ha törölnek engem a rendszerből a határidőig, délután öt óráig, akkor aláírhatok máshová. Hála istennek sikerült, így tudtam néhány nap múlva szerződést kötni új klubommal.”

Ezután rátért arra, hogy milyen lehetőségei voltak. Az emírségeken kívül igazából csupán öt ország, köztük Magyarország jöhetett számításba. „Ha január harmincegyedikéig közölték volna velem a szerződésbontást, akkor bárhová átigazolhattam volna. Február harmadikán regisztráltuk a szakítást, így csak oda mehettem, ahol nyitva volt még a piac. Például Oroszországba, Szlovákiába, Japánba, Dél-Koreába vagy Magyarországra. Nagyon szűk lett a kör. Az volt a legfontosabb kérdés, itt van-e olyan csapat, amelyik le akarja cserélni valamelyik külföldi játékosát.”

„Senki sem számolt azzal, hogy az ország két legjobb csapata keres meg. Amikor úton voltam, hogy aláírjam a szerződést az al-Ainnal, még akkor is hívott az al-Dzsazira. Szavamat adtam az al-Ainnak, ezért nem változtattam a döntésemen. Őszintén nem tudom, hogy Magyarországról érdeklődött-e valamelyik klub irántam. Nagyon gyorsan történt minden. Természetesen nem pánikoltunk, nem kellett elgondolkodnom a hazatérésen. Teszem a dolgom, ahogy eddig is. Olyan klubhoz kerültem, ami teljesen más dimenziót képvisel. Ismét PSV-szintű profi egyesületben futballozhatok. Minden feltétel adva van, a lehető legjobb kezekben vagyok. Dzsudzsák a válogatottságot továbbra sem engedi el. Hogy szerepel-e még a nemzeti csapatban, arról a típusmondatot emlegette: „A szövetségi kapitány szíve joga eldönteni, számít-e rám a válogatottban.”

Az al-Ain kedden ma magyar idő szerint 15.50-kor Ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzést játszik a Koman Vladimir csapatával, az iráni Szepahannal. Hamarosan kiderül, hogy ott lesz-e az együttesben a 33 éves magyar labdarúgó. Pénteken a bajnokságban Dzsudzsák jelenlegi és előző csapata csap össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.