Dzsudzsák Balázsra nincs szüksége az emírségbeli al-Ainnak

A közel-keleti futballklub portugál edzője egy másik játékost preferálna a magyar támadó helyett.

Magyar Nemzet
2020. 06. 05. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egybehangzó sajtóhírek szerint az Egyesült Arab Emírségben az al-Ain FC nem kívánja meghosszabbítani szerződését. A klub honlapján megjelent sajtószemlében is szerepel ez a hír cáfolat nélkül, tehát az információ hitelesnek látszik. Egész pontosan úgy szól, hogy Pedro Emanuel, a januárban kinevezett portugál vezetőedző Caio, Kodjo Laba, Baujrzan Iszlamhan és Siotani Cukasza megtartása mellett tette le a voksát, ugyanakkor egy másik játékost preferálna Dzsudzsák Balázs helyett, egy olyan szélsőt, aki mindkét oldalon bevethető.

Dzsudzsák Balázs szerződése június 30-án jár le. A klub honlapján olvasható az is, hogy az al-Ain június 20-án kezdi a felkészülést orvosi vizsgálatokkal, majd július elsején edzőtáborba utazik a csapat, nagy valószínűséggel Abu-Dzabiba. A magyar válogatott játékos május elején jött haza az Egyesült Arab Emírségekből a Külügyminisztérium segítségével, és azóta itthon többször felbukkant magyar mérkőzéseken, legutóbb vasárnap a Puskás Akadémia–Ferencváros találkozón volt látható. Ha a hír igaz, és tényleg nem hosszabbít vele a klubja, akkor szabadon igazolhatóvá válik. Februárban egyébként fél plusz két éves megállapodást írt alá, Pedro Emanuel véleménye pedig azért meglepő, mert bő egy hónappal ezelőtt még ugyancsak a klub honlapján az jelent meg, hogy a portugál szakember élni szeretne az opciós joggal.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben. Előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került jelenlegi csapatához, az al-Ainhoz.

Az Ittihad Kalba még azelőtt küldte el Dzsudzsákot, hogy lejárt volna a szerződése; az elnök egy televízió-műsorban azt nyilatkozta, sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tud már megfelelően teljesíteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.